DOLAR 32,5147
EURO 34,8095
ALTIN 2.430,83
BIST 9.716,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

İstanbul’daki ‘toplanma alanı’ korku uyandırdı!

06.11.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Batuhan Serim ve Fahrettin Öztürk’ün haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentteki 39 ilçenin afet sonrası ‘Toplanma ve Geçici Barınma Alanları’nı belirleyerek kamuoyuna açıkladı.

Kilometrekareye 2997 kişinin düştüğü İstanbul’da, “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” olarak belirlenen bin 876 açık alanın büyük kısmı; parklar, mezarlıklar ve AVM’lerden oluşuyor. Ancak bazı toplanma alanları var ki, normal zamanda yanından geçmek istemeyeceğiniz türden.

Bu çevrede oturanlar olası depremde bu alanları tercih etmeyeceklerini söylüyor. İşte yapılaşmanın yoğun olduğu Kağıthane ve Şişli ilçelerinde ‘dikkat edilmesi’ gereken toplanma alanlarının bazıları:

TOPLANMA YERİ DAHA TEHLİKELİ

Şişli Gülbahar Mahallesi’nde bir apartmanın altı toplanma alanı olarak belirlendi. Burada yaşayan vatandaşlar olası depremde toplanılması istenen yerin gidilecek son yer olduğunu söylüyor. Aynı şekilde Kağıthane Ortabayır Mahallesi’nde bir iş yeri önü olarak belirlenen toplanma alanı ise duvarındaki çatlaklar nedeniyle yıkılacak gibi duruyor. Yine Şişli’de özel bir hastanenin acil girişi önü de toplanma alanı olarak belirlenen yerler arasında.

GİDİLECEK SON YER

İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri olan Şişli’deki bazı toplanma alanları, önünden bile geçmek istemeyeceğiniz türden.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.