İstanbul’da Tanışıp Yüksekova’da Evlendiler
İstanbul’da tanışıp yüksekova’da evlenen çiftlerin hikayesi, aşk ve kültürün birleştiği özel bir yaşam öyküsü. Detaylar için okuyun.
İstanbul’daki turist kafilesinden ayrıldıktan sonra kaybolan Endonezyalı Merya Hermawan (26) ile kendisine yardımcı olan Hakkarili Rıdvan Durgun’un (32) arasında başlayan dostluk, zamanla derin bir aşka dönüştü. Bu güzel ve duygusal hikaye, Yüksekova’da gerçekleşen sade ve anlamlı bir düğünle taçlandı. Hermawan, yeni hayatına başlamadan önceki duygularını şu sözlerle paylaştı:
“Davetliler bana altın takıyorlar. Buranın halayını bile 2 günde öğrendim, çok mutluyum.”
İki Anlatıcının Hikayesi
Rıdvan Durgun, yaklaşık 5 yıl önce iş aramak umuduyla İstanbul’a göç etti. Burada tersane sektöründe çalışmaya başladı ve hayatını sürdürebilmek için çaba sarf etti. Ancak, 3 yıl önce tanıştığı Endonezyalı turist gruptan ayrılarak kaybolan Merya Hermawan ile karşılaşması, onun hayatında önemli bir dönüm noktası oldu.
İkilinin tanışması ve arkadaşlıkları, zamanla derin bir bağa dönüştü. Durgun, o dönemler şu ifadeleri kullandı:
- “Eşim İstanbul’a turist olarak gelmişti. Beraber gezdikleri gruptan uzaklaşıp kaybolunca bana yardım istedi.”
- “Birlikte seyahat ettikleri kafileden birinin telefonu ile irtibat kurdum.”
- “Sosyal medyada mesajlaşarak arkadaşlığımızı sürdürdük. Merya’nın tekrar Türkiye’ye gelmesini ve evlenmeyi çok istiyordum.”
- “Aile geleneklerimize uygun şekilde, Yüksekova’da sade bir düğünle dünyaevine girdik.”
Durgun, ailesiyle tanışma ve evlilik kararını şu sözlerle açıkladı:
“Babamın vefat etmesi üzerine düğünümüzü bir yıl ertelemek zorunda kaldık. Ancak, 3 ay önce Endonezya’ya gidip ailesiyle tanıştım. Memleketimiz Yüksekova’da, örf ve adetlerimize uygun şekilde evlendik. Çok mutluyuz ve bundan sonra birlikte İstanbul’da yaşamaya devam edeceğiz.”
Hermawan’ın Mutluluk Dolu Anları
Hermawan, yeni hayatına başlamanın verdiği mutluluğu şu sözlerle dile getirdi:
“İkinci kez İstanbul’a geldiğimde, eşimin davetiyle daha yakından tanıma fırsatı buldum. Ailem de bu evliliği onayladı ve düğünümüzü yaptık. Burada bana altın takıyorlar, halay çekmeyi bile 2 günde öğrendim. Çok mutluyum.”