DOLAR 32,3072
EURO 34,6552
ALTIN 2.409,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

İstanbul’da sonbahar festivali

14.09.2018
A+
A-

Aslına bakarsanız bir festival bekliyorduk ama bu kadar kapsamlısını değil… İstanbul Müzik Festivali nasıl ortaya çıktı?

– Çok eskiden beri buna hazırlanıyorduk. Hatta 2005 yılında başladık diyebilirim. Hazırlandığımız şey Türkiye için çok yeni ama dünyada benzerleri az da olsa yapılıyor. İstanbul gibi dünyanın en büyük kentlerinden birinde bu gibi organizasyonların olması gerektiğini düşünüyoruz. Tabii ki başka etkinlikler ve organizasyonlar yapılıyor ama kendi içinde bu bir ilk. fizy markasının ve Zorlu PSM gibi büyük bir performans merkezinin desteğini de alarak yola çıktık.

Neden 13 yıl beklendi?

– Bir yerden başlaması gerekti ama bu işin bir sürü kriteri var. Kaldı ki bir işi önce ya da sonra yapamazsınız. Tam zamanında yapmak zorundasınız. Şunu da ekleyeyim; bu bir başlangıç. Her yıl tekrarlamayı hedefliyoruz. Hatta önümüzdeki yıl İstanbul’un birçok mekanında eş zamanlı olarak yapmak gibi bir planımız var.

İstanbul’da sonbahar festivali

class=’cf’>

Panel takvimi

18-21 Eylül arasında düzenlenecek fizy İstanbul Müzik Haftası’nda sanatçıların ve alanının öncü isimlerinin katılacağı paneller de düzenlenecek. “Kent ve Müzik” başlığı altında, şehrin sokaklarından kulüplerine, performans mekanlarından ana akıma uzanan müzik kültürleri; “Teknoloji ve Müzik” başlığı altında modern dünyada teknoloji ile değişen alışkanlıklar; “Dünya ve Müzik” başlığı altında, geçmişten günümüze ve yerelden dünya sahnesine uzanan değerler; “Endüstri ve Müzik” başlığı altında ise sektörün farklı disiplinlerindeki girişim ve eserler konuşulacak.
Tüm bu ana başlıklar altında “Türkiye’de Müziğin Değişimi”, “Şehirde Caz”, “Kentin Elektronik Yüzü”, “Hip Hop Kültürü”, “21. Yüzyılda Plak”, “Modern Dünyada Sanatçının Keşfedilme Günlüğü”, “Remiks Kültürü”, “Ölümsüz Müzik Klipler”, “90’lar Türkçe Pop”, “Müzikle Yaşayan Filmler”, “Jingle’dan Öte Reklam Müzikleri”, “Müziğe Destek Verenler” isimli oturumlarla popüler kültürün dünü, bugünü ve geleceği konuşulacak. Tüm panellere katılım ücretsiz olacak.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.