DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

İstanbul’da Ramazan Özel Konseri

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıları, ” İstanbul’da Ramazan Özel Konseri”nde sevilen eserleri seslendirdi. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Salonu’nda ramazana özel olarak düzenlenen konserin repertuvarında İstanbul türküleri, ilahiler …

14.03.2024
A+
A-

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıları, ” İstanbul‘da Ramazan Özel Konseri”nde sevilen eserleri seslendirdi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Salonu’nda ramazana özel olarak düzenlenen konserin repertuvarında İstanbul türküleri, ilahiler, mehteran marşları, fasıl müzikleri ve halk dansları yer aldı.

İstanbul ve Ankara’da özel programlar gerçekleştirdiklerini, bundan sonra da ramazan boyunca faaliyetlerinin devam edeceğini ifade eden Belviranlı, programda geleneksel halk müziği kültüründeki tasavvufi türküler, kasideler, zikirli uygulamalar, mehter musikisi ile halk musikisinin görsel tarafı ve halk kültürünün sahneye yansıması olan halk danslarının yer aldığını aktardı.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü topluluklarının her daim özel etkinliklere imza attığını belirten Belviranlı, sanatseverlere gösterdikleri ilgi dolayısıyla teşekkür etti.

Konserde solist olarak “Aksaray’dan Geçer İken Çevirdiler Yolumu” türküsünü seslendiren Dilek Türkan ise “Ben bir İstanbul türküsü, bir mani seslendiriyorum. Direkler arası ve ramazan şenlikleri denildiğinde aklıma ilk gelen türlerden biridir, o yüzden bu türküyü seslendirmek istedim.” ifadesini kullandı.

Türkan, güzel bir konseri dinleyicilerle buluşturmanın heyecanı içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Konserde, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Devlet Halk Müziği Korosu, Devlet Türk Müziği Araştırma Uygulama Korosu ve Devlet Halk Dansları Topluluğu sahne aldı.

Etkinlikte solistler Ömer Faruk Belviranlı, Halil Altıngöz, Ufuk Yürüç, Murat Irkılata, Dilek Türkan, Hamdiye Efeoğlu, Seher Çelik ve Şennur Dinleyen’in seslendirdiği eserlerin yanı sıra sahne gösterileri de ilgiyle takip edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.