İstanbul’da PKK/KCK Soruşturması: 10 Sanığa Dava Açıldı
İstanbul’da PKK/KCK soruşturması kapsamında 10 sanığa dava açıldı. Olayın detayları, sanıkların durumu ve davanın seyrine dair güncel bilgiler için makalemizi okuyun.
İstanbul’da PKK/KCK Soruşturması Tamamlandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK/KCK’nın “kent uzlaşısı” stratejisi doğrultusunda yürütülen bir soruşturmayı tamamladı. Bu soruşturma kapsamında, örgüt mensuplarının İstanbul’daki ilçe belediye ve büyükşehir belediye meclis üyelikleri ile belediye başkan yardımcılıklarına yerleştirildiği ve bu yöntemle terör örgütünün etkinliğinin artırıldığı, ayrıca finansman sağlandığı iddiaları incelendi.
Soruşturma neticesinde, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Livan Gür, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Yüksel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclis üyeleri de dahil olmak üzere toplam 10 sanık hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla dava açıldı. Bu sanıkların her biri için, 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.
İddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, sürecin yargı aşamasına geçilmesi için gerekli adımlar atılmıştır. Bu durum, İstanbul’daki yerel yönetimlerin terörle mücadele açısından ne denli önemli bir konumda olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir.