İstanbul’da Narkotik Operasyonu: Ünlüler ve Yapımcı Gözaltında, Çıkış Yasağı Uygulandı
İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: ünlüler ve yapımcı gözaltı, çıkış yasağı ve gelişmeleri hızlı haber akışında.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğinde sabah saatlerinde düzenlenen operasyon kapsamında çok sayıda ünlü isim gözaltına alındı. Maddi delillere ve suç unsurlarına ilişkin yürütülen çalışmalar neticesinde, uyuşturucu temini, kullanımı ve bulundurulması suçlamalarıyla ilgili olarak adli süreç başlatıldı.
Gözaltına alınan isimler arasında Simge Sağın, İbrahim Çelikkol, Melek Mosso, Deha Bilimlier, Mustafa Ceceli, Ersay Üner, Bengü Erden, Aslı Sipahi Hacısüleymanoğlu ve İlkay Şencan bulunuyor. Şüphelilerin Adli Tıp Kurumu’na kan ve saç örneği verirken, ifadelerinin alınması amacıyla Beykoz Adliyesi’ne yönlendirildikleri belirtildi.
Mahkeme süreci başlamadan önce bazı isimler savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. İbrahim Çelikkol, Mustafa Ceceli, Deha Bilimlier, Ersay Üner, Bengü Erden ve Aslı Sipahi Hacısüleymanoğlu için ise adli kontrol tedbirleri uygulanmadan önce serbest kaldıkları ortaya çıktı.
Şarkıcı Simge Sağın ile yapımcı İlkay Şencan hakkında mahkemece “yurt dışına çıkış yasağı” tedbiri konuldu. Soruşturma kapsamında Melek Mosso’nun ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.
Gelişmeler İstanbul’da dikkatle takip edilirken, operasyonun ayrıntıları ve ilerleyen adımlar soruşturmanın seyrine göre netleşecek.