DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

İstanbul’da LGS heyecanı başladı

04.06.2023
A+
A-

Türkiye genelinde 1 milyonu aşkın öğrencinin ter dökeceği LGS heyecanı başladı. İstanbul’da sınavın gerçekleştirildiği okullardan biri olan Bahçelievler’deki Bağlar Ortaokuluna gelen öğrenci ve velilerin büyük heyecan yaşadığı görüldü.

“Zor bir süreç oldu”

Sınava sıkı hazırlandığını dile getiren Zehra Alpay, “Çok heyecanlıyım. Zor bir süreç oldu. Heyecan ve streste vardı. Genellikle konu tekrarları yapmaya özen gösterdim. Soru çözümleri falan yaptım. Olacak inanıyorum. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’ni kazanmak istiyorum. Hayalim o ama bunun dışında nitelikli bir anadolu lisesi olursa daha iyi olur” dedi.

“Genellikle denemeler yapıp netlerimi hesapladım”

Sınava gireceği için heyecanlı olduğunu belirten Muhammed Arda Bozacı “LGS birinci dönem konuları olduğu için basit olduğunu düşünüyoruz. Yeni nesil sorular biraz zorlayabilir. O yüzden korkuyoruz. Genellikle denemeler yapıp netlerimi hesapladım. Sonuca göre çözemediğim soruları tespit ettim. Olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Sınav iki oturumda gerçekleşecek

LGS’nin birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturumu ise saat 11.30’da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Davut Has – Hacer İnci

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.