DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İstanbul’da Koşu Nedeniyle Trafik Kısıtlaması ve Alternatif Rotalar

İstanbul’da koşu nedeniyle trafik kısıtlamalarını ve alternatif rotaları hızlıca öğrenin; akıcı bilgilerle yol güvenliğiniz için ipuçları içerir.

04.10.2026
A+
A-

İstanbul’un tarihi yarımadasında sabah saatlerinden itibaren trafiğe bazı kısıtlamalar uygulanıyor. Avrupa Yakası’nda düzenlenen karşılaşma sebebiyle Fatih ilçesiyle sahil şeridi trafiğe kapatıldı ve bu uygulama saat 06.00’da başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından organize edilen etkinlik, Avrupa Yakası’nda gerçekleşiyor. Ekipler, program süresince bazı ana arterlerde akışın durdurulacağını bildirdi. Uygulama 06.00 ile 12.00 saatleri arasında geçerli olacak.

Güzergahın hangi noktalarının kapalı olduğuna dair bilgiler netleşti: Kennedy Caddesi (Samatya Varyantı ile Sirkeci Meydanı arasındaki bölüm) ile Langa Bostanları Sokak tamamen kapalı; Namık Kemal Caddesi de tamamen kapalı olarak ele alınıyor. Avrasya Tüneli’nin Avrupa Yakası çıkışlarında Aksaray ayrımları ve Anadolu Yakası yönündeki acil/son çıkışlar da kapatma kapsamında.

Kapalı yolları kullanacak sürücüler için önerilen alternatif rotalar şöyle belirlendi: Avrasya Tüneli transit yolunu kullanabilir, ayrıca Vatan Caddesi, Millet Caddesi, Onuncu Yıl Caddesi, Reşadiye Caddesi, Ankara Caddesi ve Kadırga Limanı Caddesi yönlerini tercih edebilirler.

Etkinliğe bu yıl büyük ilgi gösterildi ve rekor katılımla 7 bin 500 kişi kaydını tamamladı. 5 kilometrelik parkur Yenikapı’dan başlayıp Çatladıkapı Sosyal Tesisleri önünden geçerek Yenikapı’da sona erecek; saatler ise 08.00’da 5K için ve 09.15’te 10K için start verilecek şekilde planlandı.

Sürücülerin herhangi bir mağduriyet yaşamadan yol durumunu takip etmesi için kapanış saatlerine dikkat etmeleri gerekiyor.
İstanbul'da Koşu Nedeniyle Trafik Kısıtlaması ve Alternatif Rotalar

İstanbul'da Koşu Nedeniyle Trafik Kısıtlaması ve Alternatif Rotalar

İstanbul'da Koşu Nedeniyle Trafik Kısıtlaması ve Alternatif Rotalar

İstanbul'da Koşu Nedeniyle Trafik Kısıtlaması ve Alternatif Rotalar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.