DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

İstanbul’da ‘Kara Şövalye’ çetesi çökertildi

22.06.2020
A+
A-

Sabahleyin Gazetesi’nden Atakan Irmak’ın haberine göre İstanbul’da, ihtiyar ve zengin şahısların bilgilerini örgütün lider yardımcısı kadın hackerdan alarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp milyonlarca liralık vurgun yapan “Kara Şövalye” isimli örgüt yakayı ele verdi. 44 örgüt üyesinin bulunduğu hacker grubuna 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

BİLGİLER HACKERDAN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, geçtiğimiz aylarda yaptığı operasyonla örgütün elebaşı olduğunu belirlediği Burak Darbudak’ı ve yedi örgüt üyesini gözaltına aldırdı. İstanbul’da yaşlı bir kadının telefonla aranıp nefret edilen şey ve panikle 10 milyon lirasını kaptırmasının ardından açılan soruşturmada çetenin, yaşlı ve varlıklı şahısların bilgilerini internet ortamında elde eden bir bayan hackerdan aldığı ortaya çıktı. Bayan hacker Cennet Y., özellikle ihtiyar ve yetim zengin vatandaşları hedefine alıyor, “FETÖ üyeleri bankadaki paralarınızı kullanmış, evdeki ve bankadaki paralarınızı inceleyip vereceğiz. Paraları hazırlayın biz gelip alacağız” diyerek kandırıyordu. Korkuya kapılan vatandaşlar da paraları çete üyelerinin istediği çöp konteynırlarına bırakıyor veya kuryelere teslim ediyordu. Soruşturma zarfında çete üyelerinin kimlikleri deşifre edilince 4 birey Şanlıurfa’da, 1 birey Gaziantep’te ve 3 kişi de İstanbul’da yakalandı.

VURGUN PARASIYLA LÜKS YAŞAM

Çete üyelerinin tamamının geçmişte dolandırıcılık suçlarından kayıtları olduğu belirtilirken, vurgun paralarını lüks yaşam sürerek harcadıkları tespit edildi.

Savcılığın 21 mağdur vatandaşın dolandırılması eylemlerini tek tek anlattığı iddianamede üçkâğıt suçunun işlendiği kaydedilirken eylem örgütsel olduğu için örgüt üyeliği zarfında da yargılama istendi. 44 örgüt üyesinin 24’er yıla dek hapis istemiyle yargılanmaları istek edilen dava, İstanbul Ağır Cinayet Mahkemesi’ne görülecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.