İstanbul’da Finansal Hukuka Aykırı İşlemlere Yönelik Soruşturma: Kayyum Atamaları ve Devam Eden Soruşturma
İstanbul’da finansal hukuka aykırı işlemler için kayyum atamaları ve süregelen soruşturmaları özetleyen kapsamlı bir inceleme.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen süreçte, şüpheli Muzaffer Yıldırım ile ilgili olarak yürütülen inceleme çerçevesinde, elde edilen suç gelirlerinin aklanmasına yönelik faaliyetlerde kullanıldığı değerlendirilen 6 şirkete yönelik adımlar atılmıştır. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla bu şirketlere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyımı atanmıştır. Soruşturma, çok yönlü bir şekilde ve titizlikle sürdürülmektedir.
Erden Timur adlı iş adamının da dâhil olduğu futbolda bahis soruşturması kapsamında benzer bir süreç işletilmiştir. Başsavcılığın açıklamasında, şüpheli Erden Timur’un ortak ve sahibi olduğu firmalar için yine Sulh Ceza Hakimliği kararıyla TMSF kayyımı görevlendirilmiş olup, suç gelirlerinin aklanması amacıyla kullanılan bu şirketler üzerinde inceleme devam etmektedir. Soruşturma kapsamında elde edilen bilgiler doğrultusunda, ilgili süreçler dinamik bir şekilde ilerlemekte ve titizlikle takip edilmektedir.