DOLAR 32,4150
EURO 34,8024
ALTIN 2.404,36
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İstanbul’da AVM’ler için yeni kurallar açıklandı! 11 Mayıs’da açılmasına kayıtlı kurallar içerisinde müsade verilen ancak oluşan kuyruklar üstüne AVM’ler…

15.05.2020
A+
A-

İstanbul’da 11 Mayıs günü başlangıç yapan AVM’ler önünde uzun kuyruklar oluşunca yetkililer harekete geçti. İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, önceki akşam Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında toplanarak İstanbul’daki AVM’lerde uyulması gereken kuralları belirledi. İşte AVM’ler için yeni kurallar:

Havalandırmaya dair kurallar:

– AVM’lerin havalandırma sistemlerinde şüphesiz iç ortam havası kullanılmayacak, havalandırma işlemi yüzde 100 dış etraf havasıyla sağlanacak.

– AVM’lerin giriş kapılarındaki havalandırma perdeleri kesinlikle çalıştırılmayacak. Merkezi havalandırma sistemleri dışarıda klima sistemleri kullanılmayacak.

– Personelin yemekleri kumanya biçiminde, tek kullanımlık malzemelerle dağıtılacak.

Restoranlara dair kurallar:

– AVM’lerdeki restoran ve restoranlar gel-al veya paket servis hizmeti verebilecek. Yeme-içme katında sipariş vermek, almak için bekleyenler aralarında 1 metre kuralı uygulanacak.

– Asansörlere sadece özel gereksinimi olan bireyler binebilecek. Bunlar arasındaki mesafe de 1 metrenin aşağı olmayacak.

Antre çıkışlara yönelik kurallar:

– 1000 metrekarelik aktif herif kabul edebilecek bir AVM’ye benzer anda maksimum 100 tip alınabilecek. Her bir AVM’nin ve içindeki mağazaların benzer anda alabileceği herif sayısı beyanname edilecek.

– AVM’ye antre-çıkışlarda müşterilerin ortak temasını engellemek için tedbir alınacak, olası olduğunca tek yönden antre, tek yönden çıkış yapılacak.

Bu kurallara ilave olarak kurallara uymayan kişilere 3 bin 150 liraya dek cinayet kesilecek. İş yerlerine kesilecek cinayet ise ciro oranından belirlenecek. AVM’lerin denetimlerini ise kaymakamlıklar kadar oluşturulan ekipler gerçekleştirecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.