DOLAR 32,3811
EURO 34,7832
ALTIN 2.398,38
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İstanbul semalarında UFO görüntülendi!

01.10.2018
A+
A-

İstanbul semalarında görüntülenen cisimlerin ise aniden ortaya çıkmaları, yapıları, manevraları, yoğun ışık barındırmaları, yer çekimi kurallarının sınırlarında ani hareketlenmeleri, havada asılı durumda kalmaları, yatay hareketlerin dışında diğer yönlere de hareket edebilmeleri bilinen konvansiyonel araçlarla ve teknolojilerle uyuşmuyor.

Araştırmacılar, elde edilen görüntüler üzerinde histogram ve piksel incelemeler de yaptılar. Yapılan incelemeler, farklı ve yoğun ışıklar saçtığı tespit edilen bu cisimlerin atmosferimiz içinde 4 ile 6 km yükseklikte hareket ettiğini ortaya koydu.

İncelemelerde spektral analiz kullanıldığında cisimlerin ışık özelliklerinin ayrıntılarıyla ortaya çıktığı ifade edildi. Ayrıca “Işıkla ilgili temel büyüklükleri, ışık şiddeti, yoğunluğu ve akısı, aydınlanma şiddeti, fotografik uyarım ve parıltı gibi fotometrik değerlerinin çok yüksek, yoğun ve parlak olduğu tespit edilmiş ve cisimlerin farklı renklerde ışıklar saçarak hareket ettikleri saptanmıştır.” denilerek cisimlerin niteliği hakkında bilgi verildi.

Cisimlerin hareket tarzları ile; bir doğa olayıyla karşı karşıya kalınmadığının, optik bir yanılsama ya da tanımlanamayan bu cisimlerin herhangi bir uydunun yansıması olmadığının kanıtlandığı dile getirildi.

Araştırma merkezinden yapılan açıklamada “Ekranlara yansıyan bu cisimler ateş topu, deprem ışığı gibi iyonize olmuş elektrik yüklü plazma oluşumu özelliği göstermemektedir. Söz konusu ışıklı cisimlerin havada 3 – 4 dakika süreyle gözlemlenmeleri anlık oluşum özelliği gösteren bu tür olasılıkları ortadan kaldırdığını söyleyebiliriz.” denilerek cismin doğal bir yapısının olmadığı vurgulandı.

UFO görüntüleri zannedilen çoğu cismin Çin feneri, kuş, leke, ışıklı balon, meteoroloji balonu, drone, İHA, işaret fişeği, uydu, meteor, venüs, uzay istasyonu, ateş topu, ışık yansıması, atmosferik fenomen veya yanılsama olduğu düşünüldüğünde araştırmacıların bu açıklamalarının önemi daha da artmış oldu. Çünkü bahsi geçen hiçbir varlık İstanbul’daki görüntülerle uyuşmuyor.

Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi son olarak ” Bir saatlik süre içerisinde toplamda 10 – 15 dakika kadar gözlenen bu cisimlerin bazen üç ya da dört, bazen de altı ya da yedi ışıklı cisim olarak birlikte hareket ettikleri gözlendi. Üstelik birçok kişi bu cisimleri çıplak gözle de gözlemledi. Yapılan her türlü bilimsel ve teknik analiz sonrasında bu cisimlerin UFO (Tanımlanamayan Uçan Cisimler) olduğunu sonucuna varmış bulunmaktayız.” şeklinde açıklamada bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.