DOLAR 32,3770
EURO 35,0164
ALTIN 2.325,59
BIST 9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

İstanbul seçim sonuçlarında son durum ne?

04.04.2019
A+
A-

MedyaRadar’ın haberine göre FOX TV Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nn konuğu olan Faik Öztrak, 3 ilçede sayımın bittiğini fazla bir değişiklik olmadığını söyledi.

Öztrak, ‘Herkes itiraz edebilir ama elinde delil olması lazım. İtiraz edilmesi için sandık başındaki görevlilerin şerh koydurmuş olması lazım. Sıkıntı burada. İtiraz haktır. Ama bu hakkı suistimal edilmemesi için hukkuki olaması lazım. Bu sabah itibariyle 18 ilçede ilçe seçim kurulları talepleri reddetmişti. 21 ilçede sayım kararı çıkmış. 5’inde tam sayım, geri kalanlarında geçersiz oylar sayılacak. 3 ilçede bitti. Sonuçta çok fazla değişiklik yok’ diye konuştu.

“FARKIN 20 BİNDEN AŞAĞI DÜŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, dün akşam Halk TV’de katıldığı yayında İstanbul’daki yeniden sayımlar ve geçersiz oy sayımlarıyla ilgili son rakamları açıkladı. Engin Altay, CHP’nin 116 milletvekilinin İstanbul’da bulunduğunu ve süreci takip ettiklerini belirtti.

Altay, İstanbul’u merak edip endişeye kapılmayın diyerek yapılan sayımlarda 1200 sadıklı bir kurulda lehte veya aleyhte 50-60 oy bile çıkmadığını söyledi. Farkın 20 binden aşağı düşmesinin mümkün olmadığını söyleyen Altay 5 ilçede sayımın devam ettiğini açıkladı.

“3-4 İLÇEDE İŞLEM SÜRECEK”

4 ilçede işlemlerin tamamlandığını belirten bazı sandıklarda yarın işlemlerin devam edeceğini ifade etti. Mazbatanın alınmasıyla ilgili Engin Altay, “3-4 ilçede işlem sürecek gibi duruyor” dedi ve iki gün sonra işlemlerin bitebileceğini bildirdi.

İSTANBUL OY SAYIMINDA SON DURUM

CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk, İstanbul’da 19 ilçede devam eden oy sayımıyla ilgili son bilgileri aktardı. Öztürk canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

“Oy sayımı devam ediyor Ümraniye’de. Burası en çok geçersiz oyun tespit edildiği ve en çok sandığın incelendiği ilçe 1424 sandık inceleniyor. 13 bin 500 de geçersiz oy tespit edilmişti. Şu ana kadar 1181 sandığın incelendiğini söyleyelim. Şu an oy sayımı işlemi devam ediyor.

Bazı ilçelerde ise oy sayım işlemi tamamlandı. Başakşehir, Fatih, Sarıyer ve Esenyurt’ta oy sayım işlemi bitti. Bizim bulunduğumuz noktada oy sayımı devam ediyor. Her bir kurulda 7 görevli var. İkisi memur, 4 parti temsilcisi, 1 ilçe kurul başkanı ve aynı zamdan gözlemciler de burada. Bu bölgeye de yetkililer dışında kimse alınmıyor.

Bir yandan da hem AK Parti hem CHP kanadından açıklamalar geliyor. AK Parti, oy farklarının eridiğine dair açıklama yapıldı. CHP’de ise sonucu değiştirecek bir tablonun olmadığı yönünde açıklamalar yapılıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.