DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

İstanbul Finans Merkezi 17 Nisan’da açılıyor

14.04.2023
A+
A-

Finans alanında uluslararası piyasalarla etkin bir ekosistem sunma amacıyla yola çıkan İstanbul Finans Merkezi, 17 Nisan’da açılıyor.

Finansın kalbi İstanbul’da artık bir arada olacak. Yapımı başlayan İstanbul Finans Merkezi’nde sona yaklaşıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir’de kentsel dönüşüm konulu bir toplantıda konuştu.

Yeni ortaya konulan imar planı çerçevesinde Fikirtepe’de 15 bin konutluk projeye Bakanlık olarak girdiklerini ifade eden Bakan Kurum, şunları kaydetti:

“15 bin konutun dönüşümünü vatandaşımız mağdur olmasın diye girdik, yapıyoruz. Orada da ayın 17’sinde ilk konutların anahtarlarını Sayın Cumhurbaşkanımız verecek. Hemen dibinize Ataşehir’de, Ümraniye’de yapmış olduğumuz, projesini ilk günden itibaren takip ettiğimiz, bölgeye değer katacak, bölgenin istihdamına, üretimine katkı sağlayacak finans merkezimizin açılışını da Fikirtepe ile aynı gün, ayın 17’sinde büyük bir coşkuyla yapacağız.

İstanbul Finans Merkezi 17 Nisan'da açılıyor - 1

Bölgenin kalkınması adına, İstanbul’un finans merkezi olması adına burada çocuklarımızın istihdamı adına, geleceği adına bu adımı atmış olacağız ki bu finans merkeziyle birlikte Ataşehir hem değerini daha da arttıracak hem buradaki aslında dönüşümleri daha da kolaylaştıracak adımları atmış olacağız. Niye? Çünkü burada hem Avrupa’ya hem Orta Doğu’ya hizmet eden bir finans merkezi olacak. Bu finans merkeziyle birlikte işte bölgenin cazibesi de artacak.”

Kurum, Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinde kentsel dönüşümle ilgili yaşanan tüm sıkıntıları çözeceklerini, imarda problem gözükmediğini, imar planı çözümüne ilişkin her türlü iradeyi bugünden itibaren ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Kentsel dönüşümü gerçekleştiren firmalarda bir problem çıkması durumunda Fikirtepe’de olduğu gibi bu mahallelerde de TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü’nün projelere girebileceğini aktaran Kurum, vatandaşların gönlünün bu konuda rahat olmasını istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.