DOLAR 35,3807
EURO 36,4494
ALTIN 3.040,65
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 5°C
Pts 7°C
Sal 8°C

İstanbul Bugün Hava Durumu

08.07.2020
A+
A-

Uzm. Dr. Yegane K. Özcan, aşırı terleme olarak bilinen hiperhidroza karşı doğal yöntemlerden yararlanabileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Elma sirkesi, papatya, ısırganotu ve adaçayı ile hazırlanan bitkisel karışımların terlemeye karşı kullanılabileceğini belirtti.

TERLEMEYİ DURDURMAK İÇİN…

Uzm. Dr. Yegane K. Özcan, aşırı terlemeye karşı doğal yöntemler uygulanabildiğine dikkati çekti.

Dr. Özcan, tıpta hiperhidroz olarak geçen aşırı terleme kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren ciddi bir durum olduğunun altını çizerek, “Her terleme artışı hiperhidroz değildir. Aşırı terlemeye karşı doğal yöntemleri tercih edenler başta elma sirkesi olmak üzere papatya, ısırgan otu ve ada çayını kullanabilir. Bitkinin kendisi ve bitkilerin kaynatılması sonucu elde edilen ilaçlar kullanılabilir. Terleme sorununu çözen bitkileri, harici kullanımlar için verdiğim tarifler ile infüzyonlar ve kompresler şeklinde kendiniz hazırlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Özcan, aşırı terlemenin pek çok nedeni olabileceğini, kişi hareket etmediği halde, yemek yerken, uyku sırasında, hiçbir efor sarf etmeden terlemeye başlıyorsa “hiperhidrozis” yani aşırı terleme hastalığından şüphelenmek gerektiğini belirtti.

ÇÖZÜM DEODORANT DEĞİL

Aşırı terlemeye karşı duş veya deodorant kullanımının çözüm olmadığını belirten Özcan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Normalin üzerinde terleme durumunda çoğumuz sık duş alma ve deodorantlardan faydalanırız, ancak bu kalıcı bir çözüm değil, sadece ter kokusunun oluşmasını önler. Geçici kurtaran, kısa süreli bir çözüm olacaktır. Kronik böbrek yetmezliği, tiroit bezinin düzgün çalışmaması, aşırı alkol kahve ve baharatlı gıda tüketimi, nörolojik veya hormonal problemler gibi durumlar neticesinde aşırı terleme problemiyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu durumların yanı sıra tetkikler tamamen normal çıksa bile buna rağmen aşırı terleme sorunu görülebiliyor. Özellikle ayak ve eller için papatya banyoları yapılabilir. Ayak veya el banyosu yapacağınız kaba yedi yemek kaşığı papatya çiçeği üzerine iki litre kaynar su ilave edin ve soğumaya bırakın. Su ılık hal aldıktan sonra 40 dakika boyunca ayaklarınız veya ellerinizi suda bekletin. İki hafta boyunca her akşam uygulayın sabahları ise talk pudrası kullanın.”

Terlemenin önlenmesini sağlayan ısırgan otu ve ada çayı tariflerinden de bahseden Özcan, “Birer yemek kaşığı alın ve üzerine yarım litre kaynar su ilave edin soğuyana kadar bekletin. Bir ay boyunca günde 4 defa birer çay bardağı kadar yemekten 1 saat sonra tok karnına içebilirsiniz” açıklamalarında bulundu.

ELMA SİRKELİ İLE VÜCUT TONİĞİ HAZIRLAYIN

Aşırı terlemeyi elma sirkesi ile hazırlanan tonik yardımıyla önlemek isteyen kişiler için özel bir tarif paylaşan Özcan, şöyle devam etti:

“Terleyen bölgeye elma sirkesine batırılmış pamuklu petle sorunlu alanları mümkün olduğunca sık silin. Duştan önce, sorunlu bölgelere 10 dakikalık kompres yapın. Bunun için yarım bardak suya 1 çorba kaşığı sirke koyun ve karıştırın ve bu karışımla sorunlu bölgeye uygulayın. Karışımı uyguladıktan sonra ılık suyla duşunuzu alın. Tedavi süreci düzenli olmak kaydıyla 14 gündür.”

İLİşKİLİ HABERLER Gece Terlemelerine Dikkat

Gece Terlemelerine Dikkat

Aşırı Terleme Nedir ve Tedavisi Nasıldır?

Aşırı Terleme Nedir ve Tedavisi Nasıldır?

Yaz Aylarında Terlemeye Son

Yaz Aylarında Terlemeye Son

Bebeklerde Çok Terleme

Bebeklerde Çok Terleme

İLİşKİLİ GALERİLER Uykuda Terlemenin Nedenleri

Uykuda Terlemenin Nedenleri

Aşırı Terlemeye Neden Olan 5 Hastalık

Aşırı Terlemeye Neden Olan 5 Hastalık

Terlemek Normal! Ancak Bu Nedenlerle Terliyorsanız Normal Değil

Terlemek Normal! Ancak Bu Nedenlerle Terliyorsanız Normal Değil

Ani Terleme Panik Atak Belirtisi midir?

Ani Terleme Panik Atak Belirtisi midir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.