DOLAR 32,3669
EURO 34,9566
ALTIN 2.325,55
BIST 9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İstanbul Barosu: “Gülşen serbest bırakılmalı”

27.08.2022
A+
A-

İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Sanatçı Gülşen’in 4 ay önce bir konser sırasında sarf ettiği sözler dolayısıyla bugün gözaltı işlemi yapılması ve bu işlemlerin öncesi ve sonrasındaki süreçlerde yaşananlar, bir hukuk devleti açısından çok ciddi sakıncalar içermektedir.

Sosyal medya örgütlenmelerinin provokasyonları ile yargı süreci başlatılması ve oradaki genel algı ile soruşturma yürütülmesi, giderek CMK gereğince davet edildiğinde icabet edecek olan kişi için gözdağı niteliğinde gözaltı işlemi uygulanması, daha soruşturma dosyasının kapağı açılmadan Anayasanın 138. maddesine rağmen Adalet Bakanının kınama mesajı yayınlaması, adil yargılanmanın soruşturma safhasındaki ihlalini de aşan bir dizi gelişmektedir.

Bir an için soruşturma açılmasını haklı kılan bir gerekçenin varlığından söz edilse dahi, salt ‘oy kaygısı ve konsolidasyonu’ için yargıyı biçimlendirmek, aynı zamanda (maalesef) HSK Başkanı da olan Adalet Bakanı için haddini de aşan bir anayasa ihlalidir. Adalet Bakanının siyasal kimliğini adliye saraylarına yansıtması, yargı bağımsızlığının sonu demektir.

Gülşen serbest bırakılmalı ve söylenen sözlerin içeriği ile matufiyet değerlendirmesi bir hukuk devletine yaraşır şekilde yapılarak, bu değerlendirmeler sonucu tutuksuz yargılanması yönünde işlem tesis edilmelidir.”

İstanbul Barosu:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.