DOLAR 32,3838
EURO 34,7943
ALTIN 2.406,54
BIST 10.179,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

İsrail, Lübnan sınırına füze tespit zeplini konuşlandırdı

İsrail, Lübnan’la olan sınırına gelişmiş füze ve hava araçlarını tespit için radarla donatılmış zeplin konuşlandırdı. Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun “Sky Dew” olarak adlandırılan füze ve hava araçları tespit ve uyarı sistemini, 1,5 yıl devre …

08.01.2024
A+
A-

İsrail, Lübnan’la olan sınırına gelişmiş füze ve hava araçlarını tespit için radarla donatılmış zeplin konuşlandırdı.

Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun “Sky Dew” olarak adlandırılan füze ve hava araçları tespit ve uyarı sistemini, 1,5 yıl devre dışı bırakıldıktan sonra İsrail’in kuzeyinde yeniden faaliyete geçirdiğini yazdı.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, İsrail’in kuzeyi ve Lübnan’ın güneyinde yaşayan bölge sakinleri füze tespit zeplininin bölgeye konuşlandırıldığını aktardı.

SİSTEM AKTİFLEŞTİRİLDİ

Haberde, sistemin henüz “operasyonel” olmadığı gibi konuşlandırılmasıyla ilgili önemli aksaklıkların da yaşandığına işaret edildi. İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberinde ise ABD’den sipariş edilen parçaların ulaşmasının ardından sistemin bugün aktifleştirildiği belirtildi.

Öte yandan İsrail’in söz konusu sistemi ülkenin kuzeyinde aktif hale getirme hamlesinin, Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişiye 2 Ocak’ta Beyrut’ta düzenlenen suikastın ardından gelmesi dikkat çekti.

HİZBULLAH, ARURİ SUİKASTINA KARŞI İSRAİL’E ROKET ATTI

Hizbullah, Aruri’ye yönelik suikasta tepki olarak bugün İsrail ordusuna ait sınırdaki bir askeri üsse 60’dan fazla roket attığını açıklamıştı. İsrail ile Hizbullah, 8 Ekim’den bu yana çatışma halinde bulunuyor. Çatışmalarda 152 Hizbullah mensubu öldürülürken, 28 Lübnanlı sivil, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri de hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.