DOLAR 32,2461
EURO 34,8224
ALTIN 2.419,77
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

İsrail güçleri Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenledi

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenledi. Görgü tanıklarının ifadesine göre İsrail güçlerine, baskında buldozerler eşlik etti.

12.12.2023
A+
A-

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria‘nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’na baskın gerçekleştirdi. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, İsrail güçlerine, baskında buldozerler eşlik etti.

HER YERE KESKİN NİŞANCI YERLEŞTİRİLDİ

İsrail kuvvetleri, Cenin kentine çeşitli yönlerden baskın düzenlerken, çok sayıda yüksek binanın çatısına keskin nişancılar konuşlandırıldı. Bölgedeki bazı mahalleleri kuşatma altına alan İsrail güçleri, Cenin Devlet Hastanesi ile er-Razi ve el-Amal hastanelerinin acil girişlerinin önüne yerleştirildi.

KAMPIN ALTYAPI SİSTEMLERİNİ TAHRİP ETTİ

Baskında buldozerler, kampın altyapı sistemlerini ve Filistinlilere ait mülkleri tahrip etti. Görgü tanıklarına göre, ordu güçleri ile Filistinliler arasında silahlı çatışma çıktı, zaman zaman patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusunun, Batı Şeria‘nın çeşitli bölgelerine de baskınlar düzenlediği kaydedildi.

275 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail güçlerinin, Gazze’ye saldırılara başladığı 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı ve baskınlarda artış yaşanıyor. 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te, İsrail güçleri ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında, 275 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.