DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

İspirt ölümleri Corona salgınıyla yarışıyor!

27.03.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Emir Somer’in haberine göre fırsatçılar tarafından “Virüs ve hastalıklara iyi geliyor” denilerek satışa sunulan ve “İspirt” adlı saf alkol ile sahte içki ölümlerinin sayısı Corona virüs salgını ölümlerine yaklaştı. Türkiye’de Corona virüs salgını nedeniyle son 16 günde 59 kişi öldü. Aynı sürede saf alkol ve sahte içkiden 44 kişi öldü.

Ölümlerle ilgili 46 kişi gözaltına alındı. Dünyayı saran Corona virüs salgınıyla birlikte farklı teknikler kullanan çok sayıda fırsatçı da piyasaya çıktı. O fırsatçılardan bazıları “Virüslere ve hastalıklara iyi geliyor” diyerek sahte içki veya “İspirt” adı verilen saf alkolleri satmaya başladı. Saf alkol ve sahte içki ölümlerinin sayısı Corona virüs salgını nedeniyle yaşanan ölümlerin sayısına yaklaştı. 16 günde Corona virüs salgınında 59 kişi öldü.

ÖLENLERDEN 32’Sİ TÜRKMENİSTANLI

Corona virüs ve hastalıklardan korunmak için saf alkol ve sahte içki tüketen 44 kişi yaşamını yitirdi. Ölümlerin 32’si saf alkol kullanımı, diğer 12’si ise sahte içki tüketimi nedeniyle yaşandı.

İspirtten ölen 32 kişinin de Türkmenistanlı olduğu ve saf alkol tüketiminin hastalıklardan korunmak için Türkmenistanlı vatandaşların arasında bir alışkanlık olduğu vurgulandı.

İstanbul Polisi peş peşe meydana gelen saf alkol ölümleri nedeniyle başlatılan soruşturmalar kapsamında saf alkol ve sahte içki satışı yaptıkları saptanan 46 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin 38’inin Türkmenistanlı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin tamamı İstanbul Emniyeti’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve 10’u tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İnceleme sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.