DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İsmail Çanakçı’nın 7 Operasyonla Sağlığına Kavuşması: Piknikte Boğazına Kaçan Kemik ve Sonrası

İsmail Çanakçı’nın 7 operasyonda sağlığına kavuşması; piknikte boğazına kaçan kemik ve sonrasını merakla okuyun.

23.08.2025
A+
A-

Ailece pikniğe giden 22 yaşındaki İsmail Çanakçı, mangalda pişirilen tavuktan dolayı boğazına kaçan kemik parçası nedeniyle yaşadığıdramatik süreci anlattı. İlk müdahale ağabeyi tarafından Heimlich manevrasıyla yapıldı; ardından hastaneye götürülerek tedavi süreci başlatıldı.

Çanakçı’ya yapılan ilk müdahalede, boğazına kaçan 22 milimetrelik tavuk kemiğinin yemek borusunu yırtmasıyla aort damarında delik oluştuğu tespit edildi. Bu beklenmedik komplikasyon nedeniyle bir dizi operasyona ihtiyaç duyuldu ve hasta, yaklaşık 7 ameliyat geçirerek 1,5 ay sonunda taburcu edildi.

Yaşananları AA muhabirine anlatan Çanakçı, “Ailecek pikniğe gitmiştik, çok acıkmıştım. Kemik parçası boğazımda kaldı. Abim hızlı müdahale etti; baş ağrısı, ateş ve halsizlikle hastaneye geldim. Aort damarımda yırtık oluştu, 7 kez ameliyat oldum.” şeklinde konuştu.

Annesi Saime Çanakçı ise oğlunun 52 kilodan 36 kiloya düştüğünü belirterek, bir dizi kontrollerin sürdüğünü ve durumun giderek iyiye gittiğini ifade etti.

Hastanedeki Tanı ve Müdahale

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Koçer, Çanakçı’nın tavuk kemiği yutma şikayetiyle başvurduğunu söyledi. İstenilen acil müdahale sonucunda yabancı cismin güvenli şekilde çıkartıldı; fakat ortaya çıkabilecek komplikasyonlar için yakından takip gerekliydi.

Endoskopi planlandığında hastada yoğun kanama başlaması nedeniyle acil operasyon gerekliliği doğdu. Aort damarından yemek borusuna kadar olan bölgede oluşan anormal iletişim nedeniyle kanama ve hayatı tehdit eden enfeksiyon riskleri artmıştı. Yapılan operasyonlarda kalp-damar cerrahisi ekibiyle aort damarı içerisine stent uygulaması gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 günlük tedavi süreci sonunda hasta sağlığına kavuştu.

İyileşme ve Sonuç

Çanakçı’nın iyileşme süreci adım adım ilerledi; taburculuk öncesinde ve sonrasında yapılan kontrollere rağmen güvenli bir toparlanma sağlandı. Ailesi ve sağlık ekipleri, bu sürecin başarılı geçmesini ümitlerle karşılıyor ve şimdi hastanın durumu iyi olarak izleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.