DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Isırgan Otu Yakmasına Ne İyi Kazanç?

09.06.2020
A+
A-

Isırgan otu yakmasına ne iyi kazanç? Dünyanın en eski ve en tanıdık bitkilerinden birisi olan ısırgan otu, öbür birçok coğrafyada yetişir. bununla birlikte değişik hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bu bitkinin en göze çarpan özelliği ise yanlış bir şekilde dokunan kişiyi bir nevi yakmasıdır. Bunun nedenlerini ve sorundan nasıl kurtulacağınızı yazımızın içinde hemencecik bulabilirsiniz.

Isırgan Otu Nedir?

Isırgan otu, çok yıllık olarak tanıdık ve adeta dünyanın her yerinde yetişen bir bitkidir. Ülkemizde de son derece çoktur. Rengi yeşildir. Çoğu bambaşka sorunun çözümünde seçim edilir. Hem suyu hem de çayı vardır. Bundan nedeniyle çok büyük bir ilgi görür.

Isırgan Otu Yakması Ne Aramak?

Isırgan otu yakması olarak bilinen koşul, bu ota dokunulduğu zaman hemen ilgili yerde alerjik bir reaksiyonun olması demektir. Çoğu kişi bu duruma maruz kaldığı için son derece büyük sıkıntılar çekmiştir. Çünkü bu ot bütün anlamıyla dokunan kişiyi yakar. Bundan nedeniyle bazı yöntemler doğruca mevcut sorunun üstesinden gelmek gerekir.

Isırgan Otu Yakmasına Doğal Çözümler Nelerdir?

Isırgan otu yakmasına ne iyi kazanç: Böyle durumlarda başlangıçta yapılması gereken şey ilgili yere dokunmaktan uzak durmaktır. Yani yaklaşık 10 dakika hiçbir operasyon yapmayın. Bunun arkasında ise gerekli sürenin dolmasıyla beraber nitelikli bir sabun ve su ile burayı yıkayın. Böylelikle ısırgan otundan nedeniyle ortaya çıkan kabarıklık ve kızarıklık durumu son bulur. Bunun yanı sıra dileyen kişiler mevcut işlemin arkasından bir bezle burayı kapatabilirler. Hatta bunun için bandaj veya bant kullanımı da laf konusudur. Bu bantla beraber ısırgan otunun değmiş olduğu yerdeki tüm kalıntıları çekmeniz lüzumlu. Bunu yapmadığınız zaman sorun devam eder. Yani kaşıntı bitmez. aynı zamanda kabarma da her tarafta görülür. Manâlı olan şey burayı çok iyi bir biçimde temizlemek. Isırgan otu yakmasına ne iyi gelir: Sorunun çözümü noktasında ayrı çoğu bitkiden yararlanmak mümkündür. Labada bunların başında gelir. Isırgan otu yakmasına iyi gelen bir diğer bitki ise kına çiçeğidir. Labadanın en dikkat çekici özelliği ısırgan otuyla aynı yerde yetişmesidir. Bunu ilk olarak bir biçimde toz haline getirin. sonra ise yaranın olduğu yerin üzerine koyun. Belirlenmiş bir vakit boyunca burada kalması lüzumlu. Bütün bu süreç içinde uyarı edilmesi gereken en temel şeylerin başında ilgili yerin hiçbir şekilde kaşınmaması geliyor. Burada ara sıra yanma hissinin yükselmesi laf konusu olabilir. Böyle hallerde üzerine buz koymak mantıklıdır.

Isırgan otu yakmasına ne iyi gelir: Aloe Vera gibi çoğu şeye iyi gelen bitkinin vücudun ilgili alanının üzerinden kullanılması mümkündür. Bu sayede kızaran yerlerin yoklama altına alınması kolaydır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.