İshak Paşa Sarayı Ziyaretçi Rekoru: 25.330 Kişi 9 Günlük Bayram Tatilinde Ağrı’da
İshak Paşa Sarayı, 9 günlük tatilde Ağrı’da 25.330 ziyaretçiyle rekor kırdı; Tarih, kültür ve doğa bir arada unutulmaz bir deneyim sunuyor.
İshak Paşa Sarayı, Doğubayazıt’ın tarihi siluetiyle Kurban Bayramı tatili boyunca ziyaretçi akını yaşadı. 9 gün süren tatil boyunca bölgeye gelen toplam ziyaretçi sayısı 25.330 olarak kayıtlara geçti.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi içindeki bu mimari şaheser, Selçuklu ve Osmanlı etkilerini yansıtan zarif ayrıntılarıyla konuklarını ağırladı. Ziyaretçiler, sarayın büyüleyici atmosferinde fotoğraflar çekip anılarını özenle kaydetti.
İshak Paşa Sarayı’nın yoğun ziyaretçi akınına ilişkin açıklamada, dünyanın ilk kalorifer sistemine sahip olması ve benzersiz tarihi dokusuyla bölgeyi hem yerli hem de yabancı turistler için vazgeçilmez bir durağ yaptığı ifade edildi.
Kaynak: AA / Talha Koca