İşçi Emeklisi Abdulkadir Balım’ın Avukatı Tarafından Dolandırılması İddiası
İşçi emeklisi Abdulkadir Balım’ın avukatı tarafından dolandırıldığı iddiası, hukuk dünyasında şok etkisi yarattı. Detaylar için tıklayın.
İşçi Emeklisi Abdulkadir Balım’ın Dolandırılma İddiası
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki işçi emeklisi Abdulkadir Balım, iddialara göre Almanya’da çalıştığı dönemde iş arkadaşı olan iki kardeşe 140 bin euro borç vererek karşılığında senet aldı. Zamanla parasını geri alamayan Balım, yakın akrabası olan avukat İ.Y.’ye başvurdu. Ancak avukat, senedi aldıktan sonra Balım’dan ilk olarak teminat bedeli ödemesini talep etti. Ardından farklı zamanlarda yine dava için ‘ödeme yapması gerektiğini’ belirtti.
Avukatın Karşı Tarafla İş Birliği Yaptığı İddiası
Bu durum yıllar boyunca devam etti ve nihayet Balım, bir tanıdığının uyarısıyla dolandırıldığını fark etti. Borç verdiği iş arkadaşları ve dava için anlaştığı avukat İ.Y.’nin birlikte iş birliği yaptığını öne süren Abdulkadir Balım, toplamda 220 bin euro zarara uğradığını belirtti. Bu olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunan mağdur adam, şimdi adaletin yerini bulmasını istiyor.
“Ücret İstemem, Biz Akrabayız”
Başından geçen trajik olayı anlatan Abdulkadir Balım, “Almanya’dan iş arkadaşım olan iki kardeşe 140 bin euro para vermiştim. Bu parayı bana ödemediler. 2016 yılında parayı alabilmek için akrabam olan bir avukata başvurdum. Avukat bana ‘Ben parayı alırım, senden ücret istemem. Biz akrabayız’ dedi. Benden senedi aldıktan üç gün sonra, yüzde 14 teminat bedeli olduğunu söyleyerek 14 bin euro para istedi. Ben de verdim. Üç gün sonra tekrar aradı. ‘Hakimin bu rakamı kabul etmediğini, yüzde beş daha vermem gerektiğini’ söyledi. Bu parayı da verdim. Sonra beni aradı ve ‘hakimin parayı icradan alıp kaçtığını, bu paranın peşinde olduğunu’ belirtti. Daha sonra bu senedi bir süre icraya koydu. Benim alacaklı olduğum şahıslardan da farklı miktarlarda para almış ve karşılığında arsa vermiş. Benim olaylardan haberim yok. İki taraf da kendi aralarında anlaşmış. Sonra davayı kapatıyor ve olayı bitiriyor” dedi.
“Beni Tehdit Etti”
Kaybettiği paranın 35 yıllık alın teri olduğunu ifade eden Balım, “Benim bir süre olaydan haberim olmuyor. Sonra yine davayı sonuçlandırmak için çeşitli sebeplerle benden para istedi. 2023 yılına kadar benden 7 bin euro para aldı. Toplam zararım yasal faizleriyle birlikte 220 bin euro. Bir arkadaşımın beni uyarmasıyla dolandırıldığımı fark ettim. İnsanda vicdan olması lazım. Bu avukat benim yakın akrabam. Bu yüzden ona güvendim. Beni tehdit etti. Senet vereceğini, sadece disiplin cezası yiyeceğini ve kendisine başka bir şeyin olmayacağını söyledi. Senet teklif edince ben de almak zorunda kaldım. Senet vadesi dolunca parayı vermedi. Aradan zaman geçti, paramı alamadım. Hem alacaklı olduğum arkadaşlarım hem de avukatım hakkında suç duyurusunda bulundum” ifadelerine yer verdi.
Türk adaletine güvendiğinin altını çizen Balım, borç verdiği kişilerin ve avukatın cezalandırılmasını istediğini belirtti. Balım, son olarak gurbetçilere bu tür konularda çok dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.
“Gerekli Delilleri Topladık”
Dava sürecine dair bilgiler aktaran Avukat Ahmet Altun ise “Müvekkilim 2016 yılında alacaklarını tahsil etmek amacıyla güvendiği bir avukata vekalet vermiş. Bu avukat arayışı sürecinde kendi akrabası olan avukat ile anlaşmış. Avukat, ne yazık ki müvekkilimin güvenini kötüye kullanmış, dosyasıyla ilgili hukuka aykırı işlemler yapmış ve müvekkilimi büyük bir mağduriyete uğratmıştır. Müvekkilim tahsil edilmek üzere 140 bin euro değerindeki senedi avukata vermiş. Süreç içinde müvekkilimden önce teminat bedeli, ardından farklı paralar tahsil edilmiştir. Bu para avukat tarafından alındıktan sonra ‘Hakim parayı aldı kaçtı’ şeklinde gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuş. Müvekkilime geri dönüş yapmamış. Müvekkilimden habersiz şekilde alacak tahsil edilmiş, karşılığında dosyadan feragat edilmiş ve hacizler kaldırılmış. Kalan miktarla ilgili müvekkilimden onay alınmadan icra dosyası kapatılmış. Tüm bu süreç hukuka aykırı şekilde yürütülmüş. 2018 yılında dosya kapatılmasına rağmen 2023 yılına kadar müvekkilimden farklı bahanelerle para alınmaya devam edilmiştir. Tahsil edilen bu paranın akıbeti belli değil. Tarafımızca hukuki süreç başlatıldı. Suç duyurusunda bulunduk ve gerekli delilleri topladık” açıklamalarında bulundu.
Altun, ayrıca vatandaşlara vekalet verdikleri avukatları iyice araştırmaları ve vekaletname belgesinde vermiş oldukları yetkilerin neleri kapsadığını anlamaları yönünde de uyarılarda bulundu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
Kaynak: Ensonhaber