DOLAR 32,5176
EURO 34,7276
ALTIN 2.489,33
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Irak’ta hükümet karşıtı protestolarda ölü sayısı 100’e çıktı

05.10.2019
A+
A-

Irak’ın başkenti Bağdat ile güney kentlerinde “yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu” nedeniyle başlayan gösterilerde ölü sayısı 100’e yükseldi. Irak polisinin, üç gündür protestolara devam eden göstericileri dağıtmak için keskin nişancılarla ateş açtığı bildirildi.

Reuters’ın aktardığına göre Irak’ta 1 Ekim’den bu yana devam eden gösterilerde ölü sayısı 65’e çıktı. Görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin, sokağa çıkma yasağına uymayan göstericileri dağıtmak için keskin nişancılarla ateş açtığını belirtti. Protestolarda 190’ın üzerinde yaralı olduğu da aktarıldı.

Bağdat ile ülkenin güneyindeki bazı kentler 1 Ekim’den bu yana “işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yoksunluğu”nun protesto edildiği hükümet karşıtı gösterilere sahne oluyor. Gösteriler nedeniyle Bağdat’ın yanı sıra Zikar (Nasiriyye), Meysan (Amara) ve Babil (Hile) kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Bugün erken saatlerde devlet televizyonundan açıklamalarda bulunan Abdülmehdi, protestocuların iş imkanları ve kapsamlı reformlar istemekte haklı olduğunu ifade etti. Irak Başbakanı, yakında “tüm Iraklı ailelerin onurlu bir biçimde yaşayabilmeleri için” yoksulluk maaşı sağlayacak bir proje sunacaklarını bildirdi. Abdülmehdi konuşmasının devamında, “Herkes hukukun üstünlüğüne saygı göstermeli ki güvenli ve istikrarlı bir biçimde yaşayabilelim” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.