DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

iPhone XR için ilk reklam filmi yayınlandı!

19.10.2018
A+
A-

Geçtiğimiz saatlere ön siparişe açılan iPhone XR, için ilk reklam filmi yayınlandı. Birçok ülkede kilit model olarak görülen iPhone XR, Apple’ın rakiplerine karşı elinde tutmuş olduğu önemli bir koz olarak belirtiliyor.

Hatırlayacağınız üzere son yayınlanan raporlar ile birlikte XR modellerine beklenenden daha yüksek bir talebin olduğunu belirtmiştik. Yaşanılan bu gelişmenin ise iPhone XR’ın aslında Apple için oldukça büyük bir öneme sahip olduğu görmekteyiz.

Bugünden itibaren ön siparişe sunulan XR için ilk reklam filmlerini yayınlayan Apple, yeni amiral gemisi ile adından oldukça söz ettirecek. Reklam filmlerinde de görebileceğiniz üzere XR’ın öne çıkan özellikleri üzerinde duruluyor.

XR modellerinin piyasa sunulmasının ardından, iPhone XS ve XS Max satış rakamlarını pekiştirecek olan Apple’ın ise 2019 Eylül’de düzenleneceği etkinliğe kadar 62 milyon adet iPhone satacağı da ön görülüyor. Aşağıdan bahsi geçen XR reklam filmlerini izleyebilirsiniz. İyi seyirler…

iPhone XR özellikleri neler sunuyor?

Teknik özelliklerden kısaca bahsetmek gerekirse, 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Apple A12 işlemciden güç alan iPhone XR, diğer modellerin aksine arka tarafında 12 Megapiksel çözünürlüğünde tek bir kameraya sahip.

64 GB’ın yanı sıra 128 GB veya 256 GB depolama alanı kullanıcıların tercihine sunulurken, renk tarafında ise daha önce belirttiğimiz gibi beş farklı seçenek sunuluyor.

Artık Touch ID ile tamamen vedalaşan Apple, iPhone XR modelinde de Face ID kullanmayı tercih etmiş. iPhone X ile aynı şekilde kullanılan bir arayüze sahip olan model, Apple A12 Bionic işlemciden gücünü alıyor.

Kameraya özellikleri bazındaysa, iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde gördüğümüz çift kamera, bu modelde yerini bu kez tek kameraya bırakmış. 12 Megapiksellik geniş açılı kamera ise iPhone Xs modellerindeki geniş açılı lens ile aynı özelliklere sahip.

Yani f/1.8 diyafram aralığına sahip olan kamerada 6 elementli bir lens ve OIS desteği mevcut. Ayrıca iPhone Plus modellerinin en sevilen özelliği Portre modu renkli iPhone ile de kullanılabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.