DOLAR 32,3516
EURO 34,8442
ALTIN 2.391,53
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

iPhone X satış rakamları ile rakiplerini ezdi geçti!

18.04.2018
A+
A-

Araştırma firması olan Counterpoint, 2017’nin son çeyreğine ait telefon satış rakamlarını paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre telefon pazarını; iPhone X yüzde 35, iPhone 8 yüzde 19.1, iPhone 8 Plus yüzde 15.2, iPhone 7 yüzde 6.2 ve iPhone 7 Plus yüzde 5 oran ile iPhone domine etti.

Yeni iPhone modellerinin fiyatları sızdı

Bu yıl tanıtılacak yeni iPhone modellerinin fiyatları sızdı. Sızıntılara göre; Apple bu yıl karşımıza 3 farklı iPhone ile çıkacak. Peki, bu modellerin fiyatları ne kadar olacak?

iPhone X’un yüzde 35’lik rakamına karşılık, Apple’ın en büyük rakibi Samsung, Galaxy Note 8 ile sadece yüzde 3.9‘luk bir oranla pazarı domine edebildi. Güney Koreli firmanın Galaxy S8+ Plus modeli ise yüzde 1.7’lik bir oran ile listede yer alan iPhone harici telefon olmayı başardı.

Yayınlanan listede 10 telefondan 8’inin iPhone olması, Apple’ın hala telefon pazarında açık ara lider olduğunu gösteriyor. Android cephesinden çıkan amiral gemisi modellerinin, iPhone X’un Apple A11 Bionic yonga seti ile rekabet edememesinden dolayı, bu farkın 2018’de de arması bekleniyor.

Android cephesi son kozunu oynamış gibi görünüyor. Apple ise Eylül ayında yeni iPhone modelleri ile karşımıza çıkacak. Bakalım yeni iPhone’lar özellikleri ile Android kullanıcılarını cezbecek mi?

:: Telefon satın alacak olsanız tercihinizi iPhone X’dan yana kullanır mısınız?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.