DOLAR 32,5496
EURO 34,9189
ALTIN 2.424,57
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

iPhone X alınır mı? Cevabı burada!

29.12.2017
A+
A-

iPhone X için ilk olarak isimden yola çıkalım. Roma rakamı ile 10 rakamını simgeleyen X, bazı kitleler tarafından ise harf olan X olarak telafuz edildi. Apple ise bunun 10 olduğu konusunda ısrarcı. Haklılar da… Apple’ın şu ana kadar çıkarttığı en farklı telefon olan iPhone X, iPhone fanatiklerinin en çok eleştirdiği, anti iPhone gruplarının ise deyim yerindeyse bel altı vurduğu ekran kasa oranı konusuna kökten bir çözüm sundu. Yaklaşık %83 olan ekran kasa oranı ile bu konu tarihe karıştı diyebiliriz. Sizce de çok güzel görünmüyor mu?

Tasarımda çerçeveleri ortadan kaldıran Apple, bu kararlar bir devri daha kapatmıştı. Fiziksel home butonu… Bu tuşun kaldırılması ile TouchID teknolojisi de gitti. Peki iPhone X artık güvenli olamayacak mı? Tabi ki hayır! Artık FaceID var! Bu konuya değinmeden önce biraz daha tasarımı irdelemek lazım.

iPhone X İnceleme – iPhone X ne kadar farklı?

iPhone X, dünyada ilk olarak ShiftDelete.Net’te kutusundan çıkmıştı. Şimdi de detaylı iPhone X inceleme videosuyla karşınızdayız.

Ekranın üst kısmındaki çentik alanı, üst kısımdan ekranı iki parçaya bölmüştü. Bu detay bazı insanların çok hoşuna gitti. Bazı insanlar ise gereksiz buldu. Apple ise bu boş alana yerleştirebilecekleri tüm sensörleri, ahizeyi ve ön kamerayı yerleştirdi. Bakın bu alanda neler var.

Yukarıdaki görüntüye baktığınızda, “adamlar yapmış ya!” diyor olmalısınız. Eleştirilen bu boşlukta, gerçekten yok, yok! Kızılötesi kamera, dot projector ise en önemli bileşenler. Tasarıma devam edelim… iPhone X alınır mı sorunun yanıtı yavaş yavaş şekilleniyor değil mi?

Telefonun ekranı 5.8 inç olmasına rağmen algısal olarak daha küçük görünüyor. Aslında, iPhone 8 Plus modelinden bile daha büyük bir ekran var iPhone X modelinde. Kasa boyutu ve 19.5:9 görüntü oranı nedeniyle uzun ve dar ekran büyük ekran hissini vermekten az da olsa uzak kalıyor. Buradaki soru şu, kocaman çerçeveler mi? Çerçevesiz bir telefon mu? B şıkkını seçtiğinizi duyar gibiyim…

Telefonun arka tarafı da bir o kadar zarif ve dolu dolu. Dikey yapıdaki çift kamera ve Apple logosu, sade ama bir o kadar da gösterişli bir tasarımı gözler önüne seriyor.

Tasarım noktasında aslında bunlar bile tercih edip etmeme kararı için yeterli detayları. Henüz karar veremediyseniz, sizleri şimdi de teknik özellikler ile tanıştıralım. Mutlaka karar verecek hale geleceksiniz…

iPhone X teknik özellikleri bu modeli aldırır mı?

iPhone X, teknik özellikleri ile bu yılın en iyi modellerinden biri olmayı fazlasıyla hak ediyor. Apple’ın yapay zeka desteği ile öne çıkan A11 Bionic işlemcisine sahip olan iPhone X, pazardaki en güçlü mobil işlemciye sahip. 6 çekirdekli bu işlemci, 2x Monsoon + 4x Mistral çekirdeklerinden meydana geliyor. 3 GB RAM ve 64-256 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği ise diğer önemli detaylardan biri. Buraya kadar dolu dolu gelen iPhone X, diğer detaylarla da çok iddialı.

5.8 inç’lik ekranda kullanılan Super AMOLED panel, bu modeli bir ilk yapan detaylardan biri aslında. Ekran için söylenecek çok fazla şey yok. Çok başarılı ve çok şık görünüyor. 1125 x 2436 çözünürlük ise alışılmışın bir hayli dışında. Gelelim kamera detaylarına…

iPhone X’in arka tarafında çift kamera yer alıyor. Bunların her ikisi de 12 MP çözünürlükte. Kameralardan biri f/1.8 ve 28 mm, diğeri ise f/2.4 ve 52 mm lense sahip. Arka kameranın performansı tek kelime ile muhteşem. Alan derinliği, renk gösterimi, portre modu gibi modlar çok başarılı. Üstelik 4K 60 FPS video da cabası…

iPhone modellerinin en çok eleştirildiği detaylardan biri de ön kamera olmuştu. iPhone X ile bu sorun da tarihe karışıyor. 7 MP çözünürlüklü kamera, hem kalitesi hem de çok sayıda farklı çekim modu ile dikkat çekiyor.

iPhone X, IP67 sertifikası ile suya karşı 1 metre derinliğe kadar 30 dakika süre boyunca dayanabiliyor. Bu da telefonun önemli özelliklerinden biri. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor değil mi? O halde iPhone X alınır mı sorusunun yanıtı için son detaya geçelim. Telefonun fiyatı…

Bu fiyatlar ile iPhone X alınır mı?

iPhone X modeli, 1000 dolar (64 GB) ve 1150 dolar (256 GB) fiyatlarla duyuruldu. Ülkemizde ise bu rakam 6099 TL civarında. Hem dünya genelinde hem de ülkemizde biraz pahalı olan iPhone X, sunduğu teknik özellikler ve tasarımı ile alınmaya değer bir telefon. Fiyatlara bakıldığı zaman ülke şartlarında bu telefonu almak bütçe zorlayıcı olabilir ancak bir Apple veya iPhone tutkunu iseniz iPhone X sizleri fazlaca memnun edecektir. Eğer bütçe açısından bir sorununuz yoksa ve uzun ömürlü bir telefon arıyorsanız bu telefon hoşunuza gidecektir. Aşağıdaki link üzerinden iPhone X tekliflerine ulaşabilirsiniz!

https://www.gittigidiyor.com/apple-iphone-x

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.