DOLAR 32,3487
EURO 34,8412
ALTIN 2.405,97
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

iPhone ve iPad sarı ekran çözümü nasıl yapılır?

01.04.2018
A+
A-

Satın aldığımız cep telefonlarımız ve tabletlerimiz her ne kadar yüksek standartlarda üretilmiş olsa da, ekran gibi oldukça hassas bileşenlerde telefondan telefona farklılık olabiliyor.

Birçok kullanıcı, yeni aldığı bir iPhone veya iPad’ini diğerleriyle karşılaştırdığında ekranının daha sarımsı olduğunu fark ediyor. Lakin telefonunuzu veya tabletinizi iade etmeden önce, yapabileceğiniz bir işlem var.

Lakin gelin, işlemlere başlamadan önce belki fark etmeden açtığınız bazı işlevlerin üzerinden geçelim.

İlk olarak, cihazınızın ekranını alttan yukarıya sürükleyerek Denetim Merkezi’ni açın. Karşınıza çıkan Night Shift özelliğini, eğer açıksa kapatın.

İkinci olarak; eğer iPhone 8 ve daha yenisine sahip iseniz, bulunduğunuz ortama göre ışık sıcaklığını ayarlayan True Tone özelliği açık olabilir. Ayarlar –> Ekran ve Parlaklık seçeneklerini seçerek karşınıza çıkan ekranda yer alan True Tone özelliğini deaktif hale getirin.

Eğer bunlara rağmen ekranınız, diğer telefonlara göre daha sarımsı kalıyor ve rahatsız oluyorsanız, birlikte iPhone sarı ekran çözümü işlemlere başlayalım.

iPhone sarı ekran sorunu ve iPad sarı ekran sorunu çözümü

1.Adım : İlk olarak kullandığımız iPhone veya iPad cihazımızın kilidini açarak, Ayarlar uygulamasına dokunuyoruz.

2.Adım: Daha sonrasında, burada sırayla Genel –> Erişilebilirlik –> Ekran Kolaylıkları seçeneklerini takip ediyoruz.

3.Adım: Karşımıza çıkan ekranda Renk Filtre’lerine dokunuyoruz.

4.Adım: İlk olarak “Renk Tonu” seçeneğine dokunuyoruz.

5.Adım: Ardından, ekranı aşağı kaydırıp “Yoğunluk” çubuğunu en başa alıyoruz. “Renk Özü” çubuğunu sağa ve sola kaydırarak eğer ekranınız çok sarımsıysa mavimsi tonlara, mavimsi ise sarımsı tonlara getiriyorsunuz.

Tüm işlem bu kadar. Yapılan bu işlemlerin ardından başka bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Cihazınızın renk tonları, uygulama fark etmeksizin ayarladığınız şekilde olacak.

Eğer yaptığınız bu işlemlere rağmen iPhone sarı ekran sorunu ve iPad sarı ekran sorunu konusunda bir çözüme kavuşamadıysanız, cihazınızı Apple yetkili servisine götürmeniz gerekiyor.

:: Bu rehber işinize yaradı mı?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.