DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

iPhone SE vs iPhone 8 Plus – Bu hatayı yapmayın iPhone SE vs iPhone 8 Plus videosu ile ayrıca iPhone SE özellikleri neler keza de iPhone 8 Plus özellikleri…

29.06.2020
A+
A-

iPhone SE, Apple’ın uygun fiyatlı telefonu olarak karşımıza çıktı. iPhone 8 Plus ise bu telefondan daha yüksek bir fiyata sahip ve birçok kullanıcı telefon satın alırken bir takım hatalar düşebiliyor. Bu videoda sizlere hangi telefonu satın almanız gerekiyor sorusunu cevapladık

 

iPhone SE’yi nereden satın alabilirim?

Kutu açılışını gerçekleştirdiğimiz iPhone SE modelini Hepsiburada güvencesi ile edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

iPhone SE özellikleri bizlere neler sunuyor?

iPhone SE tasarımı, iPhone 8 ile ayrıntılarıyla aynı. Arkası ve önü sırça, yanları ise alüminyum olan telefonun kalınlığı 7.3 mm, ağırlığı ise 148 gram. Apple’ın yerindefiyatlı telefonunun ekranı 4.7 inç büyüklüğünde. Bu ekran 750×1334çözünürlüğe sahip. Telefonda kullanılan Touch ID teknolojisi ile beraber ekran kasa oranı çentik olmamasından nedeniyle yüzde 65.4 oranında karşımıza çıkıyor. Keza bu ekran, bahsettiğimiz değerler ile beraber 326 ppi değerine ulaşıyor. Telefonun ekranı 625 nitparlaklık verebiliyor.

Telefon işlemci tarafında Apple’ın en zinde işlemcisi Apple A13 Bionic’i kullanıyor. Bu işlemciye, 64, 128 ve 256 GB depolama alanı boyutlarında 3 GB RAM eşlik diyor. iOS işletim sistemi, bu RAM seviyesini başarılı bir şekilde kullanabiliyor. Telefonun 2 farklı kamerası var. Arkadaki kamera 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f.1/8 diyaframa sahip. Bu kamera 4K 60 FPS video çekebilmenin yanı sıra yazılımsal olarak birçok özellik ile destekleniyor. Yeni tür zeki HDR gibi teknolojiler bu telefonda epeyce başarılı çalışıyor. Telefon tek kamera ile 6 farklı portre modunu çalıştırabiliyor. Telefonun önündeki kamera ise7 Megapiksel çözünürlüğünde ve f.2/2 diyaframa sahip. Bu ön kamera ile de portre fotoğrafları çekebilmek muhtemel.

Telefonun 1821 mAh büyüklüğünde bir bataryası bulunuyor. Bu pil kutudan çıkan sorumluluk aleti ile 2 saat civarında dolarken, farklı bir çabuk sıkıntı aleti almanız durumunda telefonu daha süratli yük etmek muhtemel. Telefonun son olarak temas tarafına bakacak olursak, 5G desteği olmadığını oysa yeni bir teknoloji diyebileceğimiz Wi-Fi 6teknolojisini bu telefonda görebiliyoruz.

iPhone 8 Plus özellikleri neler?

Arkası ve önü sırça olarak tasarlanan telefonun yanları alüminyum olarak karşımıza çıkıyor. Telefonun ön tarafında ise 1080×1920 çözünürlüğe sahip bir Retina IPS LCD ekran bulunuyor. Bu ekran herhangi bir çentiğe sahip değilken 401 ppi değerine ulaşabiliyor. Telefonun işlemcisi Apple’ın bir zamanlar en enerjik işlemcisi olarak karşımıza meydana çıkan Apple A11 Bionic. Bu işlemci günümüz için halen çabuk bir işlemci olarak karşımıza çıkıyor ve bu işlemciye bütün depolama alanlarında 3 GB RAM eşlik ediyor.

Telefonun gerisinde 2 ayrı, ön tarafında ise tek kamera bulunuyor. Arkadaki taraftaki ana kamera 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.8 diyaframa sahip. Bir öteki kamera ise telefoto kamera. Bu kamera iPhone 8 Plus’a 2x zoom yapabilme yeteneği kazandırırken, portre fotoğraflar çekilmesine de asistan olabiliyor. iPhone 8 Plus’ın arka kamerası 4K 60 FPS videolar çekebiliyor.Ön tarafta ise tek bir kameramız var. Bu kamera 7 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.2 diyaframa sahip. Telefon 2691 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip. Bu batarya telefon için şu anda 1 günü ucu ucuna yetebiliyor. Kutudan çıkan 5 Watt gücündeki adaptörle bu telefon 3 saate yakın sürede yük oluyor.

Telefonlar hakkında fikirlerimizi söylediğimiz videoları izledikten sonradan sizler de bizlerle fikirlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. İyi seyirler!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.