DOLAR 32,3533
EURO 34,7324
ALTIN 2.406,41
BIST 10.147,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

iPhone için çok konuşulacak güç yönetimi özelliği!

01.11.2018
A+
A-

Bildiğiniz üzere Apple, eski nesil iPhone modellerini bilerek yavaşlatıyor. Yıpranan cihazlarının daha uzun ömürlü olabilmesi için, telefonun bazı özelliklerine kısıtlama uyguladığını itiraf eden Apple, gündeme bomba gibi düşmüştü.

Özellikle bataryası yıpranan cihazların donanımında herhangi bir arıza meydana gelmemesi için böyle bir yönteme başvurduğunu açıklayan Apple, söz konusu bu özelliğin kullanıcılar tarafından kullanabilmesine olanak sağlayacak. Nasıl mı? Hemen açıklayalım!

iOS 12.1 güncellemesi yayınlandı! İşte detaylar!

Birçok yeni özelliği kullanıcılara sunacak olan iOS 12.1 güncellemesi sonunda yayınlandı! Yeni güncelleme ile birlikte sunulacak olan yenilikler neler? Gelin, yakından bakalım!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 12.1 güncellemesi ile birlikte Apple, iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerine güç yönetimi özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik sayesinde eski nesil iPhone’ların daha üzün ömürlü olması planlanıyor.

Ayarlar>Pil Sağlığı sekmesinden ulaşabileceğiniz bu özellik ile birlikte kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor. Bu seçenekler ise en yüksek performans ve en yüksek pil ömrü olarak karşımıza çıkıyor.

Güç kısıtlama konusunda tercihi kullanıcısına bırakan Apple, özellikle eski nesil iPhone kullanıcılarının daha akıcı ve sağlıklı bir akıllı telefon deneyimi yaşamasını vaat ediyor. Tabi, iPhone’unuzda hiç bir kısıtlama yapmak istemiyorsanız, bu konuda tercih yine sizin elinizde olduğunu da özellikle vurgulayalım.

Eğer pil ömrü konusunda sitem ediyorsanız, iOS 12.1 ile kullanıcılara sunulan güç yönetimi özelliği ile pil ömrünüzü maksimum seviyeye çıkartabilirsiniz. Fakat bu en yüksek pil yeterliği seçeneğinde ne yazık ki bazı performans kısıtlamaları ile baş başa kalacağınızı da unutmadan söyleyelim.

Söz konusu bu özellik ile Apple, eski nesil iPhone modellerinde gözle görülebilir bir performans düşüşü ile bataryanın daha az kullanılmasını sağlayacak. Böylece yıpranan bataryanın ömrü daha da uzayacak. Fakat, önceden de belirttiğimiz gibi bu konuda tercih tamamen sizin elinize bırakılmış durumda. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.