DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

iPhone bozan kod sosyal medyayı salladı!

16.09.2018
A+
A-

Bir güvenlik araştırmacısı tarafından keşfedilen bu durum, Twitter üzerinden yayınlandı. Kısa sürede yüzlerce retweet ve beğeni alan bu durumun nedeni olarak Safari‘nin CSS kodlarını çözümleme yaparken yaşadığı bir döngü gösteriliyor olsa da oldukça can sıkıcı bir durum olduğu kesin.

How to force restart any iOS device with just CSS? ?

Source: https://t.co/Ib6dBDUOhn

IF YOU WANT TO TRY (DON’T BLAME ME IF YOU CLICK) : https://t.co/4Ql8uDYvY3

— Sabri (@pwnsdx) September 15, 2018

Sadece iPhone‘u değil, iPad, iPod hatta Apple Watch‘u bile etkileyen bu ilginç hata ile ilgili Apple cephesinden herhangi bir açıklama bulunmuyor fakat Apple’ın hızlı bir güncelleme yayınlacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

iOS 7 ve üzeri her cihazı etkileyen bu ilginç açık nedeniyle Safari‘niz kullanılmaz hale gelebilir. Bu tarz bir durum yaşamanız halinde Safari’ye, tüm internet geçmişinizi silerek erişmeniz mümkün.

Sadece tarayıcı üzerinden değil mail aracılığı ile gelmesi durumunda da cihazınızı yeniden başlatan bu ilginç hatanın kodlarını GitHub üzerinden paylaşan güvenlik araştırmacısı, benzeri bir durumu geçtiğimiz haftalarda Chrome için de tespit etmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.