DOLAR 32,2634
EURO 34,7247
ALTIN 2.401,65
BIST 10.212,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

iPhone 15’i Beklerken iPhone 16 ile İlgili İlk Bilgiler Geldi: Ekran Boyutları Büyüyebilir!

09.05.2023
A+
A-

Apple hayranları, bir süredir eylül ayına odaklanmış durumdalar. Bunun nedeni, şirketin eylül ayında bir lansman gerçekleştirip, bu lansmanda iPhone 15 ailesini tanıtacak olması. Hal böyleyken iPhone 15 ailesi ile ilgili iddialar kazanının kaynıyor olması pek de sürpriz değil. Ancak yaşanan yeni bir gelişme gerçekten de sürpriz oldu.

Ekran endüstrisinin güvenilir sızıntı kaynakları arasında yer alan Ross Young, ABD merkezli teknoloji devinin 2024 model iPhone modellerinde dikkat çeken bir karara imza atacağını söyledi. Young’ın iddiasına göre iPhone 16 Pro ile iPhone 16 Pro Max, iPhone 15 Pro ailesine kıyasla daha büyük ekrana sahip olacak. Ancak buradaki büyüklükten kastımız, ondalık düzeyde.

iPhone 16 Pro modelleri 0,2 inç büyüyecek!

iPhone 16 Pro konsept

*Konsept tasarım.

Ross Young tarafından yapılan açıklamaya göre iPhone 16 Pro 6,3, iPhone 16 Pro Max ise 6,9 inç ekran boyutuna sahip olacak. Buna göre, Apple, Pro modellerinin ekran boyutunda 0,2 inç büyütme yapacak. Şunun altını çizelim; Apple, bir sürpriz olmazsa iPhone 15’te ekran boyutlarına dokunmayacak.

Şunu da eklemekte fayda var; Ross Young, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus (ihtimal dahilindeki model) ile ilgili hiçbir şey söylemedi. Eğer bu iddia sadece Pro modelleri kapsayacak olursa, Apple önümüzdeki yıl itibarıyla 4 ekran boyutunu tüketicilerle buluşturacak. Böylelikle tüm tüketiciler, kendilerine en uygun boyuttaki iPhone’u satın alma imkanı yakalamış olacaklar.

iPhone 16’daki ekran boyutları şöyle olabilir:

iPhone 16: 6,1 inç iPhone 16 Plus: 6,7 inç iPhone 16 Pro: 6,3 inç iPhone 16 Pro Max: 6,9 inç Anneleri Mutlu Edecek Teknolojik Hediye Tavsiyeleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.