DOLAR 32,5212
EURO 34,9672
ALTIN 2.435,78
BIST 9.776,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

iPhone 12’nin Suya Dayanıklılığı Derin Sularda Test Edildi

25.10.2020
A+
A-

Yeni bir akıllı telefon alacağınızda nelere dikkat edersiniz? Kamerası, işlemcisi, işletim sistemi, RAM’i, depolama alanı birçok kullanıcının dikkat ettiği kriterler arasında bulunuyor. Peki, toza ve suya karşı dayanıklılıkları?

Günümüzde, özellikle amiral gemisi olarak adlandırdığımız cihazlarda IP68 toza ve suya karşı dayanıklılık sertifikaları bulunuyor. Apple’ın yeni nesil iPhone modeli iPhone 12‘de de suya karşı dayanıklılık bulunuyor. Tabii Apple’ın böyle bir iddiası varsa bu iddiayı test etmek isteyenler de oluyor.

iPhone 12, suya dayanıklılık testini geçmeyi başardı

EverythingApplePro EAP isimli YouTube kanalı iPhone 12’nin bu iddiasını test etmeye karar verdi ve iPhone 12’nin yanına iPhone 11’i de yerleştirdi. Her iki cihazın suya karşı dayanıklılığını gittikçe artan derinlik mesafeleriyle test etti.

iPhone cihazların henüz suya karşı bir dayanıklılığı yokken de suya karşı dayanıklılık testleri yaptığını ifade eden kanal sahibi Filip Koroy, iki cihazı da bir kutunun içerisine yerleştirdi ve ilk olarak 2 metrelik bir derinlikte dayanıklılıklarını test etti. Yaklaşık yarım saatin sonunda her iki cihaz da işlevsel bir şekilde çalışmaya devam ederken testi geçmeyi başardı.

Daha sonra derinliği 5,49 metreye kadar indirdi. Koroy, kutunun bu mesafedeki derinliğe ulaşabilmesi için kutunun içerisine birkaç adet taş koydu. Yaklaşık 6 metreyi bulan bu derinlikten her iki cihaz da başarılı bir şekilde kurtuldu. Filip Koroy, her iki testi de başarıyla geçen cihazları üçüncü seferde 9,14 metre derinliğe daldırdı. Hem iPhone 11 hem de iPhone 12, 20 dakikanın sonucunda 9 metrelik derinlikten de sağ çıkmayı başardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.