DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

iPhone 12 ve iPhone 9 seri üretimde olabilir!

20.03.2020
A+
A-

Apple’ın bir sonraki büyük lansmanı iPhone 9 (veya iPhone SE 2) teknoloji analisti Jon Prosser’e göre seri üretime girdi. Başlangıçta Mart ayı sonunda piyasaya sürülmesi planlanan telefonlar için karar değiştirilmişti. Çünkü Apple salgınla ilgili üretim sorunları ile mücadele ediyordu.

Forbes’in haberine göre, Bank of America ile konuşan kaynaklar daha önce yeni cihazın aylarca erteleneceğini iddia etmişti ve Cult of Mac geçtiğimiz hafta iPhone 9’un “süresiz” erteleneceğini bildirdi. Ancak şimdi de, Apple’ın süreci hızlandırmak için üretimi yeni tedarikçiler arasında dağıttığı iddia ediliyor.

iPhone 12 de üretime dahil edilmiş olabilir

Corona virüsü salgının vurduğu teknoloji endüstrisi için iddialar gün geçtikçe artarken iPhone 12’nin tanıtımı için de erteleneceği konuşuluyordu.

Bloomberg’den gelen rapor, Apple’ın tedarik zincirinin Corona virüsten nasıl etkilendiğini açıkça ortaya koyuyor. Etki hem Apple’ın üretim tesislerinin olduğu yer Çin’de hem de diğer ülkelerde Apple’ın parçalarının üretildiği diğer ülkelerin fabrikalarında hissediliyor.

Rapora göre, beklenen 5G iPhone da dahil olmak üzere iPhone 12 modellerinin Mayıs ayına kadar üretilmeye başlaması için beklenmesi gerekmiyor. Şu anda belirsiz ancak Çin’deki ve diğer pazarlardaki üretim devam edebilir.

Çin’de, Corona virüsü salgını başladığında, birçok fabrika ve üretim tesisi üretimi durdurdu veya üretimi yavaşlattı. Sonuç olarak iPhone 11 serisi gibi bazı iPhone’ların mağazalarda bulunması daha zor hale geldi.

iPhone 12 için beklenen ve bilinen her şey

Yeni iPhone modeli için eylül ayına geri sayım başladı. Peki iPhone 12 için beklenen ve bilinen her şey nedir? İşte iPhone 12 özellikleri ve iPhone 12 kamera detayları…

Bu, iPhone 12 için heyecanlı bir haber olsa da, Bloomberg’in raporu şirketin yıl içinde fabrikalardaki sorunları çözememesi halinde zaman çizelgesinin kayma olasılığının da olduğunun altı çizilerek belirtiliyor. Çin, Apple cihazlarında üretime devam ediyor gibi görünüyor. Söylentiler de Apple’ın 2020’nin ortalarında başlaması beklenen uygun fiyatlı iPhone 9’un şimdiden üretime girdiğini ileri sürüyor.

Ek olarak, yeni iPad Pro 2020 modelleri ve yeni MacBook Air dizüstü bilgisayarlar rapordan önce yeni açıklandı. Bloomberg, bu cihazların Çin’deki vakalar artmadan Ocak ayı başında üretilmiş olabileceğini ileri sürüyor. Corona virüsün, Apple ürünleri üzerindeki ana etkisinin iPhone 11 cihazlarının sayısının azalması olan etkisi de var. Bir sonraki iPhone 12 serisinin nasıl olacağına dair söylentileri duymaya başladık  ancak Apple’ın yıllık programına dayanarak bir lansman etkinliğinin tarihi vermek zor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.