DOLAR 32,3249
EURO 35,0645
ALTIN 2.308,47
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

iPhone 12 Tanıtımında Sahneye Çıkan Türk, Deniz Teoman Kimdir?

14.10.2020
A+
A-

Apple, 13 Ekim’de yılın en çok beklenen akıllı telefonu iPhone 12’yi tanıttı. Her ne kadar kutusundan şarj cihazı ve kulaklık çıkmayacak olması, tasarım açısından ciddi değişiklik içermemesi gibi nedenlerle eleştirilse de iPhone 12 ailesi, 5G gibi yeni teknolojilerle Apple ürünlerine has heyecanı körükledi. 

iPhone 12 lansmanında tanıtılan bir diğer ürün MagSafe’i ise Apple Başkan Yardımcısı Deniz Teoman tanıttı. Teknoloji devinin üst yönetiminde görev yapan Deniz Teoman, lansmanın Türkiye’de en çok konuşulan detayı oldu.

Apple yöneticisi Deniz Teoman kimdir? 

deniz teoman, apple

Yüksek lisansını ABD’de yaptıktan sonra kariyerine de orada devam eden ve aslında bir mühendis olan Deniz Teoman, 2005 yılında Apple’da çalışmaya başladı. 

Şirketteki ilk görevini Macintosh bölümünde icra eden Teoman, ardından yıllar içerisinde mobil cihaz bölümünde görev aldı. Daha sonrasında ise Donanımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Apple yönetiminde görev yapmaya başladı. 

Deniz Teoman’ın iPhone 12 ailesi ile birlikte tanıttığı MagSafe isimli ürün, telefonların manyetik bağlantı ile kılıf, kablosuz şarj cihazları ve cüzdanlar ile entegre olmasını sağlıyor. Diğer taraftan MagSafe adı, Apple için de yeni değil. Zira MacBook’ların şarj cihazları olan adaptörler de MagSafe olarak geçiyor.

Deniz Teoman’ın MagSafe’i tanıttığı bölümü 36. dakikadan itibaren izleyebilirsiniz:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.