DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 20°C

iPhone 11 Pro Max tanıtıldı! İşte özellikleri

10.09.2019
A+
A-

iPhone 11 Pro Max özellikleri ile ilgili bugüne kadar birçok sızıntı karşımıza çıktı. Ailenin en büyük modelinin üzerinde sis perdesi lansmanla birlikte kalkmış oldu. Aslında daha önce çıkan sızıntılarla birlikte telefonun tasarım anlamında netlik kazandığını söyleyebiliriz. Tasarımda en dikkat çeken nokta tabii ki arkadaki üçlü kamera kurulumu. Ön tarafta ise bir önceki iPhone XS Max ile benzer bir tasarım çizgisi bizi karşılıyor.

6.5 inçlik OLED bir ekrana sahip olan yeni nesil akıllı telefon yüzde 85’lik bir ekran kasa oranı sunuyor. 1242 x 2688 piksel çözünürlüğündeki ekran 546 ppi yoğunluğa sahip. IP68 sertifikalı telefon suya ve toza dayanıklı. Telefon 2 metrelik suda 30 dakika boyunca dayanabiliyor. Apple Pencil desteği ile gelen telefonda Dolby Vision, HDR10, geniş renk gamı, True Tone ve 120Hz dokunmatik algılama özelliği bulunuyor.

iPhone 11 Pro tanıtıldı! Özellikleri ve fiyatı

iPhone 11 Pro uzun süren bir bekleyişin ardından nihayet tanıtıldı ve yeni iPhone modelleri üzerindeki sır perdesi de böylece kalkmış oldu. İşte merakla beklenen iPhone 11 Pro özellikleri ve fiyatı!

Apple’ın 7nm+ üretim teknolojisi ile üretilen A13 Bionic işlemcisinden güç alan iPhone 11 Pro Max modelinde 6 GB RAM kullanılıyor. Bu RAM’in yanında telefonda 128 GB, 256 GB ve 512 GB’lik depolama alanı alternatifleri bulunuyor.

Yapay zeka destekli A13 Bionic’te makine öğrenimi özelliği bulunuyor. Saniyede 1 milyar işlemin yapıldığı işlemcinin üzerinde 8,5 milyar transistör bulunuyor.

Galaxy S10 Plus‘ın Snapdragon 855, Huawei P30 Pro‘nun Kirin 980, Google Pixel 3’ün Snapdragon 845 ve iPhone XR‘ın A12 Bionic işlemcisinden daha güçlü olduğu söylenen işlemcinin yüzde 40 daha verimli olduğu açıklandı. Bu işlemci, akıllı telefona beş saate kadar pil ömrü vaat ediyor.

Akıllı telefon tahmin edeceğiniz gibi kutudan Apple’ın en son işletim sistemi olan iOS 13 ile çıkıyor.

Kamera tarafına baktığımızda Apple dünyasında bir ilk yaşandığını söyleyebiliriz. Apple, ilk defa iPhone modellerinde üçlü kamera kurulumuna geçmiş durumda.

12 Megapiksellik 26mm geniş açılı ana kamerası f/1.8 diyafram değerine sahip olan telefonun, 12 Megapiksellik 13mm telefoto lensi f/2.0 diyafram değerine sahip. Üçüncü kamera ise 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip ultra geniş açılı lens. Bu lensin diyafram değeri ise f/2.4.

Telefoto lens 2x optik zoom yapabiliyor. Ultra geniş açılı lens ise 120 derecelik fotoğraflar çekebiliyor.

Kamera özelliklerine baktığımızda ana kamerada PDAF ve OIS desteği olduğunu görüyoruz. Telefoto lenste de aynı özellikler mevcut. Ayrıca, bu lens 2x optik zoom yapabiliyor. Fotoğraf ve panoramik çekimlerde HDR desteğinin bulunduğu telefonda Quad-LED dual-tone flaş görev alıyor.

Video tarafına baktığımızda telefonun 4K 60 FPS video çektiğini görüyoruz. Stereo ses kaydı ve HDR desteği burada da karşımıza çıkıyor. Ayrıca, video çekerken mikrofonu çektiğiniz noktaya odaklayan Audio Zoom özelliği de yeni modellerde dikkat çekiyor.

Gece Modu özelliğine kavuşan akıllı telefon artık düşük ışık için optimize edilmiş bir yazılıma sahip.

Ön tarafta 12 Megapiksel çözünürlüğünde TrueDepth kamera karşılıyor. 4K 60 FPS video kaydına olanak sağlayan bu kamerada da HDR özelliği hazır bulunuyor.

3.5 mm kulaklık girişinin bulunmadığı telefonda aktif gürültü engelleyici özelliği mevcut.

Bluetooth 5.0 bağlantısının desteklendiği iPhone 11 Pro Max‘te NFC de bulunuyor. Face ID ile birlikte gelen telefonun batarya özelliklerine baktığımızda karşımıza ters kablosuz şarj özelliği çıkıyor. Hızlı şarjı destekleyen telefonda USB Power Delivery 3.0, Qi Wireless şarj da bulunuyor.

iPhone 11 Pro Max de bir önceki modeller gibi Uzay Grisi, Gümüş, Altın ve Gece Yeşili renk seçeneklerine sahip.

iPhone 11 Pro Max fiyatı

iPhone 11 Pro Max fiyatı da düzenlenen etkinlikle birlikte netlik kazandı. Akıllı telefonun başlangıç fiyatı 1.099 dolar olarak açıklandı.

Apple Watch Series 5 tanıtıldı! İşte özellikleri
Apple Watch Series 5 tanıtıldı! İşte özellikleri

Apple’ın merakla beklenen etkinliğini sizlerle canlı olarak paylaşmaya devam ediyoruz. Yeni iPhone’ların yanı sıra Apple Watch Series 5 tanıtıldı. İşte Apple Watch Series 5 özellikleri ve fiyatı!

7. nesil iPad tanıtıldı!

Apple’ın Kaliforniya’da düzenlediği özel etkinliğinde 7. nesil iPad resmiyet kazandı. Bakalım yeni iPhone modellerinin hemen öncesinde karşımıza çıkan yeni iPad özellikleri nasıl?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.