DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İpeka Şurubu Nedir, Faydaları Nelerdir?

07.03.2020
A+
A-

İpeka diğer bilinen adı ile altın kökü otu Güney Amerika’da yetişir. Genellikle Brezilya ve çevresinde yetiştiriciliği yapılan bu bitkinin şurubunun birçok hastalığa da iyi geldiği bilinmektedir. 30 cm civarında bir bitki olan ipeka bitkisi, yaz kış fark etmeksizin tazeliğini ve rengini korur ve yapısında bulundurduğu fazla şeker ve nişasta sayesinde karbonhidrat bakımından oldukça zengin ve faydalıdır.

İPEKA ŞURUBU NASIL HAZIRLANIR?

İpeka yılın neredeyse her mevsiminde özellikle de yağmurdan sonra toplanabilir. Yağmurun toprağı yumuşatmasıyla köklerin topraktan kolayca çıkması kolaylaşır. Kalınlaşan yan kökler kesilip alır ana kök ise toprağa tekrardan ekilir. Elde edilen kökler güneşte kurutulur ve üzerindeki topraklardan elendikten sonra toz haline getirilir veya olduğu gibi suyla karıştırılıp içilir.

İPEKA ŞURUBU NELERE İYİ GELİR?

İçinde bulundurduğu şeker sayesinde tatlandırıcı olarak da kullanılan ipeka bitkisinin birçok hastalığa da iyi geldiği bilinmektedir. İpeka bitkisinin köklerinden elde edilen şurubun başta idrar sökmek olmak üzere böbrek hastalarına adeta ilaç etkisi vardır. Böbrek taşlarından şikayetçi hastaların son zamanlarda oldukça çok tükettiği ipeka bitkisinden yapılan şurup, idrar kanallarını açması ile hastaların ağrılarını gidermekte etkili bir yoldur.

Birçok doktor tarafından zehirlenmelere karşı bir nevi panzehir olarak kullanılmaktadır. İçinde bulundurduğu Emeti, Sefaelin ve Psikotrin sayesinde kusturma etkisi vardır. Ayrıca bu sayede mide duvarı çevresinde yaratmış olduğu ani uyarı ve tahriş sonrası balgam sökmeye de yardım etmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Niğde´de Kusma Ve İshal Şikayetiyle 1300 Vatandaş Hastaneye Başvurdu

Niğde´de Kusma Ve İshal Şikayetiyle 1300 Vatandaş Hastaneye Başvurdu

Kusmak Orucu Bozar mı?

Kusmak Orucu Bozar mı?

Bebeğin Sık Sık Kusması Bu Hastalığa İşaret Edebilir

Bebeğin Sık Sık Kusması Bu Hastalığa İşaret Edebilir

Kusmaya Ne İyi Gelir?

Kusmaya Ne İyi Gelir?

İLİşKİLİ GALERİLER Hamilelikte Bulantı ve Kusma Problemlerine Kesin Çözüm!

Hamilelikte Bulantı ve Kusma Problemlerine Kesin Çözüm!

Böbrek Kanserine Kimler Yakalanabilir?

Böbrek Kanserine Kimler Yakalanabilir?

Böbrek Sorununuz Olduğunun Sinsi İşaretleri

Böbrek Sorununuz Olduğunun Sinsi İşaretleri

Böbrek ve Karaciğeri Temizliyor!

Böbrek ve Karaciğeri Temizliyor!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.