DOLAR 32,5601
EURO 34,8812
ALTIN 2.435,32
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

iOS cihazlardan “WhatsApp medyası silinmiyor” iddiası

16.09.2019
A+
A-

Bilindiği üzere iOS cihazların dosya sistemi son kullanıcıya açık olarak gelmiyor. Bu sebepten dolayı mesajlaşma uygulamalarında alınan medya dosyaları doğrudan ilgili yere iniyor. Örneğin indirilen herhangi bir fotoğraf direkt olarak iOS cihazın varsayılan Film Rulosu klasöründe yer alıyor. Android tarafında bu biraz daha kişiselleştirilebilir olduğu için kullanıcıları bu tarz sıkıntılar ile daha az karşılaşıyor. Shitesh Sacha isimli güvenlik danışmanıın iddiasına göre WhatsApp uygulaması Film Rulosu içerisindeki dosyaları silmek üzere kodlanmadığı için bu hata ile karşılaşan iOS kullanıcılarının şimdilik yapabilecekleri tek şey ayarlar üzerinden medya dosyalarının direkt indirilmesini engellemek.

İki yıl önce hayatımıza giren WhatApp herkesten sil özelliği gizlilik hatalarının giderilmemesi sebebiyle bu hatanın meydana geldiğini savunan Shitesh Sacha, benzer sorununun Telegram adlı mesajlaşma uygulamasında da bulunduğunu ancak hata bildiriminde bulunduktan sonra yapılan ilk güncelleme ile bunun önüne geçtiklerini belirtti. WhatsApp uygulaması için de aynı şeyleri yaptığını belirten güvenlik araştırmacısı olumsuz geridönüş aldığını ve bu konuda herhangi bir çalışma yapılmayacağını açıkladıklarını söyledi. Bildirdiği hatadan sonra gelen cevap metninin “Herkesten sil seçeneği mesajları silme garantisi vermektedir. Ancak medya dosyaları konusunda kalıcı olarak silme garantisi verilmemiştir. Bu özelliğin kesin çalışma garantisi sadece metinler için geçerlidir” olduğunun altını çizdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.