DOLAR 32,2614
EURO 34,6629
ALTIN 2.398,02
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

iOS 14’teki özellik, Xiaomi telefonlara geliyor! Xiaomi, iPhone özelliklerini kopyalamakla eleştirilse de bu kez durum biraz farklı. iOS 14 özelliği …

29.07.2020
A+
A-

Eylül ayında iPhone 12 serisi tanıtıldıktan sonra kullanıcılara sunulacak olan iOS 14’te yer alan bu özellik çift dokunma olarak adlandırılıyor. Kullanıcılar telefonun arkasına iki defa dokunarak, belirledikleri kısayolun çalışmasını sağlayabiliyor.

Bu kapsamda Xiaomi’nin yine bir özelliği taklit ettiğini söylemek oldukça kolay. Ancak durum göründüğü gibi değil. Apple bunu çalışır halde gösteren ilk üretici olsa da, Google yıl başından bu yana üzerinde çalışıyordu. Tabii bu çalışmalar, çift dokunma özelliğini ilk duyuran şirketin Apple olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Konumuza dönecek olursak: Xiaomi MIUI 12 kullanıcı arayüzüne getireceği bu özellik ile benzer şekilde telefonun arkasına iki veya üç defa dokunarak çeşitli işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayacak. Bu özelliğin cepte yanlışlıkla aktif hale gelmemesi için telefondaki sensörlerin sağladığı verilerden yararlanılacak.

Xiaomi’nin ilk etapta sunduğu işlem sayısı oldukça sınırlı. Kullanıcıların ekran görüntüsü alma, fener açma, kamera başlatma ve kontrol merkezini / bildirim panelini açma işlemlerini telefonun arkasına dokunarak yapabileceği belirtiliyor. Tabi ilerleyen süreçte bu seçeneklerin sayısı kolayca artırılabilir.

Xiaomi telefonlara gelecek olan bu iOS 14 özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.