DOLAR 32,3531
EURO 34,7877
ALTIN 2.393,27
BIST 10.258,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

iOS 14 ile gelen Reddit ve LinkedIn düzeltmesi

05.07.2020
A+
A-

Yakın zaman önce Apple’ın iOS 14 sürümünü test eden bir geliştirici, LinkedIn uygulamasının veri kopyaladığını ortaya çıkartmıştı. Linkedln’de mühendis olarak çalışan Erran Berger, bu olayın yazılımsal bir sorundan kaynaklandığını söylüyor. Buna ek olarak Reddit uygulamasında da benzer bir sorun ile karşılaşılmıştı.

iOS 14 şu an beta ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Burada elbette beta olmasından kaynaklı sorunlar yaşanıyor olsa da yakın zaman önce mobil uygulamaların veri kopyaladığını ortaya çıkartmıştı, çıkartmaya devam ediyor.

Yakın bir zaman önce ortaya çıkan Linkedln veri ihlalinin ardından Reddit için de benzer bir durum söz konusu olmuştu. Reddit yaptığı bir açıklamayla, iOS uygulamasında pano içeriğini kopyalayan kodu düzelttiğini aktarıyor.

Reddit, içeriği kullanıcı panolarından kopyalayan bir kod parçası için bir düzeltme yayımlayacağını söylüyor. Bir uygulama pano bilgilerini kopyalamaya çalıştığında bir uyarı alan iOS 14’ün beta sürümündeki kullanıcılar, Reddit’in iOS uygulamasında da bu bildirimi almıştı. Reddit, 14 Temmuz 2020’de bu güncellemeyi yayımlayacak.

Reddit ve LinkedIn düzeltmesi ardından bakalım diğer uygulamalarda da benzer bir durum yaşanacak mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.