DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

iOS 14 Beta’yı yükleyip denedik!

24.06.2020
A+
A-

Sihirli Elma olarak ayrı içerikler ile karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. Bu videomuzda Apple’ın dün tanıtmış olduğu iPhone’ların yeni işletim sistemi olan iOS 14’ün birincil Beta’sını telefonumuza yükledik ve sizler için birincil kere deneyimledik. Dilerseniz sözü daha artı uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.

iOS 14 özellikleri neler baktık!

iOS 14 özellikleri ile beraber kullanıcıların iPhone deneyimleri değişecek. iPhone’lar için derhal Beta 1 sürümü indirilebilen yazılım güncellemesi, Ekim ayında kararlı bir şekilde karşımıza çıkacak. App Library özelliği ile iOS 14kullanıcıları uygulamaları klasörler haline getirmesine lüzum kalmadan aradığı kategorideki uygulamaya hemen erişim sağlayabilecek. Kullanıcılar, otomatik olarak doldurulacak olan App Library’de ekranda heybetli klasörlere ek olarak bir arama bölümü bulunuyor. Arama bölümünün derhal aşağı iki seçenek bulunuyor. Sol tarafında yeni dilekçe önerileri yer alırken, sağ tarafında ise yeni eklenen uygulamalar bulunuyor. Öyle fazla iOS 14 konsept görüntüsünde görülmesiyle birlikte, reel olmayacağı düşünülen widget’ları iOS 14’te başlıca ekranı özelleştirmenizi olası ışık halkası getiriyor. Böylece başvuru formu ikonlarını tek bir ekranda görülmesi mümkün hale geliyor.

Resim içinde resim özelliği tamamen kullanıcılar video izlerken ana ekrana geçiş yaptığınızda herhangi bir kesinti yaşamadan, otomatik olarak küçülecek olan video oynatıcısıyla izlemeyi sürdürecek.

Daha minimalist bir tasarım ile yenilenen Siri, kullanıcılara sesli olarak mesaj gönderme seçeneğine kavuştu. Kullanıcılar sesli mesaj göndermenizi istediğinde, Siri otomatik olarak kayıt almaya başlayacak. Çeviri uygulaması ve sunmuş olduğu emrindeki yana görünüm baştan sona iki öbür dili konuşan şahısların birbirleri ile zahmetsizce iletişim kurması muhtemel ayla getirecek. Şimdilik 11 dil ile uyumlu olan bu özellikte Türkçe dil desteği bulunmuyor.

iOS 14 ile yenilenen uygulamalar arasında yer alan Mesajlar uygulamasıyla sık sık konuştuğunuz kişileri en üst kısma sabitleme imkanı sunulacak. Gruplardaki mesajlaşmalarındaki yanlışlıkların önlemek isteyen Apple, mesaj yazmaya başladığınızda cevap verdiğiniz kişinin fotoğrafını gösterecek.

Haritalar uygulamasında bisiklet sürücüleri için yol tarifi özelliği eklenirken, elektrikli araç sahipleri için de özel rotalar oluşturulacak. Elektrikli aracın şarj durumu, yüksekliği ve hava durumunu inceleme eden iOS 14, yol üstünde yük noktalarının bulunduğu bir istikamet hazırlayacak. Şirketin bu konuda BMW ve Ford ile işbirliğine gidildiği ve ilerleyen dönemde başka araba şirketlerinin de katılacağı açıklandı.

App Clips özelliğiyle sıklıkla tatbik indirmeye lüzum kalmayacak. Scooter kiralamak, herhangi bir kahve zincirinde ödeme yapmak gibi işlemlerde işletmenin uygulamasını indirmek yerine aracısız olarak gerçekleştirebileceksiniz. Bu nitelik, 10 MB’dan küçük uygulamaları kapsayacak.

iOS 14 güncellemesi alacak cihazlar

– iPhone SE 2

– iPhone 11

– iPhone 11 Pro

– iPhone 11 Pro Max

– iPhone XS Max

– iPhone XS

– iPhone XR

– iPhone X

– iPhone 8 Plus

– iPhone 8

– iPhone 7 Plus

– iPhone 7

– iPhone 6S

– iPhone 6s Plus

– iPhone SE 2020

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.