DOLAR 32,4015
EURO 34,8137
ALTIN 2.398,94
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

iOS 13 ile altyapıda büyük bir değişiklik yaşandı

27.09.2019
A+
A-

Ancak, Android işletim sisteminde halen Java öğrenilmesi gerektiği belirtiliyor. Tabi, yeni programlama dili oldukça başarılı olmasına rağmen Apple, iOS içerisinde yazılımların büyük bir bölümünü Objective-C ile yazmış durumda.

Her şeyden önce, Apple’ın kusursuz şekilde çalışan çok sayıda Objective-C kodu var. Bu nedenle sorunsuz çalışan kodları farklı bir dilde yeniden yazmaya gerek yok. Buna aek olarak Swift 5’e kadar ABI kararlılığı yoktu.

5.1 sürümü ile birlikte kararlılık çok daha üst noktalara taşıdı. Alexandre Colucci isimli geliştirici iOS işletim sistemlerinin kod yapısı uzun süredir takip ettiğini ve iOS 13’te Swift kullanımının iOS 12’ye kıyasla iki kat arttığını belirtiyor.

iOS 13.1 yayınlandı! İşte sunulan yenilikler
iOS 13.1 yayınlandı! İşte sunulan yenilikler

Apple geçen hafta iOS 13’ü yayınladığında iOS 13.1 ve iPadOS’un 24 Eylül tarihinde yayınlanacağı belirtmiştik. Beklendiği gibi oldu ve iOS 13.1 çıktı! İşte iOS 13.1 özellikleri

Yeni programlama dili ile yazılan kodların iOS 13’te iki katına çıkması aslında şaşırtıcı değil. Bunun nedeni ise Sidecar, Find My, Sağlık, Kitaplar ve Kısayollar gibi birçok uygulamanın Swift programlama dili kullanılarak yazılmış olması.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.