DOLAR 32,4666
EURO 34,7738
ALTIN 2.441,31
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

iOS 13.5 sürümü için kötü haber! Apple fişi çekti

09.06.2020
A+
A-

Bilindiği üzere iOS 13.5.1 yazılımı geçen hafta yayımlandı. ABD’li teknoloji firmasının eski iOS sürümlerine geri dönüş yolunu kapatma politikası devam ediyor. Bu bağlamda iOS 13.5 sürümü de bu politikadan nasibini aldı.

Apple, iOS 13.5 yazılımının imza yetkisini ortadan kaldırdı. bundan böyle hiçbir kullanıcı iOS 13.5 sürümüne geri dönemeyecek. Hatırlanacağı üzere Apple’ın bu politikasına iOS 13.4 meselesinde de şahit olmuştuk.

iOS 13.5 güncellemesi

Bu Nedenle “iOS 13.5 güncellemesine nasıl geri dönülür?” ya da “iOS 13.5 sürümü nasıl geri yüklenir?” gibi soruların da cevapları değişti. Apple bundan böyle böyle işlemlerin gerçekleştirilmesini istemiyor. Bundan nedeniyle iOS 13.5 güncellemesi de tozlu raflardaki yerini aldı.

Apple, iOS 13.5.1 güncellemesinden önce, COVID-19 ile ilgili hazırladığı yazılımları iOS 13.5 yazılımı aracılığı ile iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS platformlarına da aktarmıştı.

iOS 13.5 imzaları

Bilindiği üzere Corona virüsü salgını yüzünden maske kullanmaya başlayan kullanıcılar, yüz tanınma sistemi konusunda bir takım sorunlar ile karşısında karşıya kalmıştı. Apple, bu sorunun çözülmesi için bir çözüm üretmişti.

Bu çözüm, iOS 13.5 ile birlikte gelmişti. Kısa bir süre önce piyasaya sürülen bu sürüm, maske takan bir kullanıcının yüzündeki maskeyi algılayabiliyor ve böylece parola ekranına süratli bir şekilde geçiş yapmayı sağlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.