DOLAR 32,2783
EURO 35,0290
ALTIN 2.472,37
BIST 10.542,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

iOS 12 ile eski cihazların hızı arttı!

19.09.2018
A+
A-

iPhone çıktığından beri özellikle iOS 7 ile birlikte gelen büyük arayüz değişimden sonra her yeni iOS sürümü kullanıcıların kafasında soru işaretleri oluşturdu. Bir kesim iOS 6‘da kalmaya diretti.

Bir başka kesim cihazın orijinal sistem sürümü neyse onda kalmaya direndi. Ancak Apple iOS 7 ve 8 deki performans başarısızlıklarını iOS 9 ve 10‘da göstermedi. Ancak iOS 11‘de performans olarak yeterli bulunmadığı için Apple iOS 12 ile belki de en az yeni özellik sunan iOS sürümünü sundu.

Apple iOS 12’de performansı ön plana alarak bizce de doğru bir hamle yaptı. Ancak iOS 11 alan her cihazın iOS 12’ye güncellenmesi ileride de bunun süreceği anlamına gelmeyebilir. Çünkü cihazların da fiziksel sınırları var; örneğin zamanında 1GB RAM‘i ile çok eleştiri alan iPhone 6 ve diğer 1GB RAM‘li cihazlar ilerleyen iOS güncellemelerini alamayabilirler.

iOS sistemler rakiplerinden daha uzun ömürlü

Ayrıca bir noktanın daha altını çizmek gerekirse o da iPhone’ların Android cihazlara göre iki kata varan kullanım ömrü sunduğudur. Bunu şöyle açıklayabiliriz;

iPhone 4 ki en az güncelleme alan cihaz olabilir, iOS 4 ile piyasaya çıkıp iOS 7 ile final yaptı. Bu dört yıl boyunca güncelle almak demek. Güncelleme desteği kesildikten de yaklaşık 2 yıl sonrasına kadar iPhone’lar kullanılabiliyor. Burada kullanılabiliyordan kastım App Store‘daki uygulamaların destek vermesi. Velhasıl Android‘te ise 2 yıl güncelleme alan cihazlar şanslı sayılıyor. Ancak Android‘te bir sürümün kullanım ömrü iPhone‘dan daha uzun.

Örneğin Android 6.0 veya 5.0 bir cihaz da tüm uygulamaları kullanabiliyor. Yine de kullanıcılar iPhone cihazları daha uzun süre kullanabiliyorlar ki ülkemizde iPhone 4 ve 4S kullanımı halen mevcut. Ancak 2010 veya 2011 yılında çıkan hiçbir başka cihazın şu anda ismi dahi hatırlanmıyor. Son olarak iPhone 5‘in de iOS 12 ile son kullanım yılına girdiğini hesaba katarsak, iPhone’lar eğer başlarına bir şey gelmezse 7 yıl kullanılabiliyorlar ki süre Android‘te en fazla 5 yıl.

ETİKETLER: , , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.