DOLAR 32,3444
EURO 34,6997
ALTIN 2.397,32
BIST 10.149,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

iOS 11.4 USB sınırlı mod ile iPhone güvenliği!

09.05.2018
A+
A-

Son gelen beta sürümüne bakılırsa Apple, iOS için daha fazla güvenlik protokolü uygulayacak. Buna göre, 7 gün süresinde cihazın kilidinin açılmaması durumunda iPhone akıllı telefonların Mac veya PC ile kullanılması önlenecek.

Yeni USB sınırlı mod, ilk olarak iOS 11.3 beta sürümlerinde gözükmüş ancak final sürümden çıkartılmıştı. Güvenliği iyileştirmek için, kilitli bir iOS cihazın USB aksesuarları ile iletişim kurması için kilit açıkken cihaza Lightning konektörü aracılığıyla bir aksesuar bağlanması gerekiyor. Bir diğer seçenek ise cihaz bağlıyken cihaz şifresini haftada en az bir kez girmek. Tabii ki Touch ID veya Face ID gibi biyometrik güvenlik seçeneklerini kullanmak da mümkün. Bu yöntemler kullanılmadığında Lightning portu sadece şarj modu ile sınırlandırılıyor.

Bu güvenlik protokolü, GrayKey gibi iOS cihaz bölümlerini klonlayan, yedekleyen ve daha sonra iPhone parola girişimlerini geçtikten sonra geri yükleyen şirketlere bir yanıt olarak görülebilir. Protokolle eşik süresi sonrasında iTunes yoluyla geri yükleme veya güncelleme yapılmasının da önüne geçiliyor. Ayrıca, eğer daha önce güvenilir bir cihaz olarak tanımlanan bilgisayarınız varsa bile, cihazın kilidini açana kadar durum değişmeyecek.

iOS 11 öncesinde, bir bilgisayarda iTunes aracılığıyla güvenilir iPhone veya iPad için yeni bir yerel yedek oluşturulmasına devam edilebiliyordu. Bu sayede bir kişi cihaz üzerinde kolayca DFU geri yüklemesi yapabiliyor ve bir kez geri yükleme yapıldıktan sonra cihazda sınırsız şifre girişimi hakkı elde edilebiliyordu.

iOS 11.3 ile birlikte iTunes eşleme kayıtlarının süresinin 7 gün sonra dolması sağlanmıştı. iOS 11.4 sürümü sonrasındaysa iPhone veya iPad cihazların Ligthning portu sadece şarj modu ile kilitlenecek ve veri bağlantısının kurulması engellenmiş olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.