DOLAR 32,3835
EURO 35,0525
ALTIN 2.326,19
BIST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

InvestAZ risk yönetim sistemi InvestMan’i devreye aldı!

23.09.2020
A+
A-

Habertürk’ün haberine göre geçtiğimiz günlerde İsviçre Merkez Bankası’nın aldığı aksiyonlarla İsviçre Frangı’nın gün içinde yüzde 20’ye yakın dalgalanma göstermesi global ölçekte birçok kurumu ciddi zarara uğrattı.

Bu durum, gözleri kurumların risk yönetimi sistemlerine çevirdi. InvestAZ, uzun yıllardır üzerinde çalıştığı yeni risk yönetim sistemi InvestMan ile bu dalgalanmadan etkilenmediğini açıkladı. InvestMan, klasik risk yönetimi anlayışından farklı olarak kurumların içlerinde tuttuğu risklerin yanı sıra dışarıya gönderdiği pozisyonların GAP riskini de göz önünde bulundurabiliyor. Bakü Borsası’nın en büyük likidite sağlayıcısı olan InvestAZ, Azerbaycan’da başarılı olan bir FX&CFD merkezi sistemi de kurmuştu.

“YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK”

Yıllardır yaptıkları yatırımların faydasını son İsviçre Frangı krizinde gördüklerini söyleyen InvestAZ Yönetim Kurulu Başkanı Elşen Guliyev, şu açıklamaları yaptı: “InvestAZ olarak amacımız yalnızca kâr üretmekle sınırlı değil. Türkiye’deki faaliyetlerimize başladığımız günden bu yana her türlü teknoloji ve inovasyon yatırımını gerçekleştirdik. Yatırımlarımızın meyvelerini de toplamaya başladık. Aralık ayında 27 milyar TL civarında işlem hacmi gerçekleştirdik. Türkiye, Azerbaycan ve Rusya ofislerimizde web sitelerinden, bilgi işlem altyapısına, ticaret sistemlerinden risk kontrol sistemlerine kadar birçok alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. InvestMan bu çabaların son ürünü olarak, gerçek anlamda verimli bir risk yönetim sisteminin aracı kurumlara sağlayacağı faydayı sağlaması açısından tüm sektör için bir örnek niteliğindedir. Önümüzdeki dönemlerde de farklı bakış açımızla sektöre sunacağımız yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Nihai hedefimiz finans sektörünü hem Türkiye, hem bölge, hem de global ölçekte büyütmektir.”

TSPB (Türkiye Sermaye Piyasası Birliği) nezdinde Kaldıraçlı İşlemler Meslek Komitesi’nde kurum adına çalışmalar yürüten InvestAZ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Yeğenoğlu ise yakın bir zamanda komitenin İsviçre kaynaklı gelişmeleri değerlendirmek için toplanacağını, bu konuda SPK’nın üzerindeki yükü hafifletmek için ciddi çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Yeğenoğlu, düzenlemelerde küçük değişikliklerle birlikte Türkiye’nin FX&CFDs ürünlerinde bölgesel merkez haline geleceğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.