DOLAR 32,3675
EURO 34,9594
ALTIN 2.325,20
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İntihar eden dört kardeşin aile dostu: Onurlu insanlardı

07.11.2019
A+
A-

Kapısında ‘Dikkat siyanür var’ yazılı not olan bir evde, 2’si kadın 4 kardeş ölü bulundu. Kardeşlerin evde beraber yaşadığı ve polisin ilk tespitine göre ‘çok sayıda antidepresan ilaç alarak intihar ettikleri’ belirtildi. Daha sonra yapılan ön otopside cesetlerden yoğun siyanür kokusu geldiği ve kardeşlerin siyanür içerek intihar ettiği ortaya çıktı. Komşuları da kardeşlerin maddi sıkıntı yaşadığını, evin elektrik faturasının 2 aydır ödenmediğini aktardı. Polislerin olay yerinden ayrılmasının ardından, saat 09:30 sıralarında ise BEDAŞ (Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ) ekipleri eve gelerek, 607,16 liralık elektrik faturasının 2 aydır ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesti.

Dört kardeşin hikâyesini aile dostları Serpil Alkan RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası canlı yayınında anlattı.

“Çocukların gülmesi gücüne gidiyordu”

‘’Oya ve Kamuran benim 35 senelik arkadaşım. Oya’nın annesi vefat ettikten sonra 60 bin tl borçlanmış ve kredi çekmiş. Düğün salonlarında şarkıcılık yapmıştı, daha fazla para kazanabilmek için Mimar Sinan’da modellik yapmaya başladı. 130 kiloya çıkmıştı. Nü fotoğrafı çekilirken ‘çocuklar bana gülüyordu, gücüme gidiyor’ diyordu. Psikolojisi bozuldu” sözlerini kaydeden Alkan, “Ben ölürsem ablam, kardeşim, abim perişan olurlar bütün yük benim üzerimde. -En çok ablasını severdi- Ben ölürsem perişan olurlar ben öleyim onları da arkamdan sürükleyeyim gibi düşündü diye hissediyorum.  Hiç evlenmediler, hep beraber yaşıyorlardı. Ev sahibi kirayı arttırmak istiyordu bu yüzden mahkemelik olacaklardı. Ramazan ayında erzak yardımı yapanlardan toplayıp onlara veriyordum. Bu sene Kamuran’a söyledim ‘ben almayacağım durumu benden daha kötü olanlara ver’ dedi” şeklinde konuştu.

“Kardeşlerine sesleniyorum…”

İntihar eden kardeşlerin iki kardeşi daha olduğunu aktaran Alkan, “İki kardeşi var onlara sesleniyorum. Ben aileden olmadığım için bana cenazeyi vermeyecekler. En azından cenazeyi kaldırmak için bana yardım etsinler” çağrısında bulundu.

Alkan “Durumlarını düzeltmek, borçlarını kapatmak için Mersin’de bir miras olayı vardı. Ucuza gitmesin diye biraz bekletmişlerdi. Aile Sosyal Bakanlığı’ndan geldiler, başvuru yok dediler. Haber vermedikleri için yardım da gelmemiş. Daha önce yeşil kart çıkartsınlar diye çok söyledim ama kabul etmediler; onurlu insanlar. O kadar kötü insanlar varken arsız, yüzsüz insanlar varken böyle olmamalıydı.  Onur duyuyorum ama ölmeyi hak etmediler’’.

İstanbul Fatih’te toplu intihar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.