DOLAR 32,3955
EURO 34,7994
ALTIN 2.402,82
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İnternetten Satın Alınan Akıllı Telefonun Sadece Kutusu Teslim Edildi

14.10.2020
A+
A-

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde özel bir bankada yöneticilik yapan Recai Varol, internet üzerinden 3 bin TL’ye bir akıllı telefon satın aldı. Satın aldığı cihazın ‘kutusu’ eline ulaştığında içinden yalnızca şarj cihazı çıktığını ifade eden Varol, hem satışı yapan firmadan hem de kargo şirketinden şikayetçi oldu.

Eline ulaşan kargonun iki defa paketlenmiş olmasının şüphe uyandırıcı olduğunu ifade eden Varol, olayla ilgili olarak şu şekilde konuştu: “Bilindik bir alışveriş sitesinden 7 Ekim’de bir telefon siparişi verdim. Yaklaşık 3 bin TL’lik telefon tutarı, tarafıma fatura edilmiş ve kargo ile tarafıma gönderilmiş.”

“Kargoda poşet açılmış ve aynı kargo numarası ile yeniden paketlenmiş”

kutudan sadece şarj cihazı çıktı

Kendisine ulaşan kargonun aynı kargo numarası ile ikinci kez paketlendiğini ifade eden Varol, “Kutusu ve her şeyi bu kargo poşetine konulmuş. Tahminimce kargoda bu poşet açılmış ve aynı kargo numarası ile yeniden paketlenmiş. Kargo tabi bunu bana kapalı getirdi ancak paketi açtığımda içinden tekrar açık bir poşet çıktı. Ürünüm geldiği için telefon kutusunu büyük bir heyecanla açtım ancak içinde telefonum yoktu.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak hem kargo şirketi hem de satışı gerçekleştiren firma ile iletişime geçtiğini belirten Varol, “Konuyla ilgili birçok yere başvurdum. Kargo firmasının Çerkezköy şubesine gittim, ilgilenmediler. Dalga geçer gibi tavırlarla savcılığa gidebileceğimi söylediler. Alışveriş sitesine ulaşmaya çalışıyorum, başaramadım. Sipariş kodunu alamadım. Satıcı firmaya ulaştığımda ise kendileri telefonu sorunsuz bir şekilde kargoladıklarını söylediler. Kimse sorumluluk kabul etmiyor. Ben de savcılığa şikayette bulundum ve hukuki yoldan hakkımı arayacağım.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.