DOLAR 32,2456
EURO 34,7953
ALTIN 2.410,90
BIST 10.265,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

İnternetten kilometre sorgulama dönemi!

20.10.2019
A+
A-

Bu hizmetlere ilişkin detayda geçmiş bir tarihe dayanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile PTT A.Ş. arasında 16 Kasım 2017’de “Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol” imzalandı.

PTT yeni uygulamasıyla birlikte özellikle “kilometre sıfırlama” işleminin önüne geçiliyor. İkinci el araç satın almak isteyenler aracın bilgileriyle sistemden sorgu yaparak, sıfırlama dahi yapılsa aracın güncel kilometre, hasar, parça değişimi ve bakım bilgilerini edinebiliyorlar.

Bir buçuk milyon kişi kilometre bilgisi sorguladı

İkinci el araç almak isteyenler PTT üzerinden kilometre sorgulaması yaptı. Bu hizmetten yararlanmak için araca ait plaka numarası veya şasi numarasını girmek yeterli oluyor. Sistemde yapılacak her bir sorgulamada 6 TL ücretlendirmeye tabi tutuluyor. Araçların güncel kilometre verilerini elde etmek için kullanıma sunulan sistemi bugüne kadar bir buçuk milyon kişi kullandı.

PTT Bank müşterisi olmayanların sorgulama yapabilmek için iki alternatifi bulunuyor. Bunlardan birisi e-ticaret platformu “www.epttavm.com” diğeri ise “HGS Online Bakiye Yükle” mobil uygulaması olarak sunuluyor.

PTT yeni uygulama ile hizmetlerini genişletti

Yapılacak sorgulamalar şu anlık sadece PTT Bank İnternet Bankacılığı üzerinden yapılabiliyor. Kilometre Sorgulama 6 TL bedele sahipken diğer sorgulamalar 8 TL olarak ücretlendiriliyor. Bu hizmetler sırasıyla; PTT Araç Hasar Sorgulama, Araç Hasar Detay Sorgulama, Araç Hasar Değişen Parça Sorgulama olarak sunuluyor.

Söz konusu hizmetlerin de yakın süreçte e-ticaret platformlarına dahil edilmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.