DOLAR 32,3688
EURO 34,7360
ALTIN 2.397,73
BIST 10.158,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

İnternette maske satılmaya başlandı!

06.05.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Aylin Rana Aydin’in haberine tarafından Erdoğan’ın açıklamasının arkasından üst fiyat belirlenmediği halde online platformlarda maske satışları başladı. Online’da maske satışı yapanlar dün akşam saatlerinde ürünlerini satışa her tarafta kapattı. Online platformlarda alt ve üst fiyat sınırı bulunmadığı için her satıcı kendi belirlediği fiyattan maske satıyor. Online’da 50’li tek kullanımlık maskeyi bir firma 18 liraya satarken başka bir firma da 139 liraya satışa sunmuştu.

‘Üstteki fiyat olsun’

Tüm Tıbbi Aygıt Imalatçı ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu (TÜMDEF) Başkan Yardımcısı Erkin Delikanlı, “Maske satışı bağımsızlık bırakılırsa piyasa da kendini regüle edecektir. Maske satışında üstteki fiyat açıklaması bekliyoruz” dedi.

Delikanlı, Türkiye’nin yıllık tek kullanımlık maske üretim kapasitesinin 1.8 milyar adet olduğunu belirtti. Alıcı Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydınlatılmış Ağaoğlu ise tüketicileri yüksek fiyatlara aleyhinde uyardı. Tüketicilerin gürültüsüz kalmaması gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, olağandışı maske fiyatları görüldüğünde yetkili kurumlara bildirilmesi gerektiğini kaydetti.

‘Eczaneler satsın’

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, “Yeni fırsatçılara, koruyuculuk taşımayan maske satanlara açık kapı bırakmamak için de ücretli maskelerin yalnızca eczanelerden verilmesi şarttır. Sıhhat çalışanları olarak bu uyarıları yapmanın kamuya ve hastaya borcumuz olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Çoğu eczane yetkilileri, az önce maske satışına başlamadıklarını belirtti. Eczaneler kodla maske dağıtımına devam ettiklerini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.